De zware tyfoon Noru zorgt ervoor dat vele huizen in het noorden van Filippijnen overstroomt raken

FILIPPIJNEN:- De Filippijnse autoriteiten haastten zich om hulp te verdelen onder duizenden evacués nadat de tyfoon Noru aan land was gekomen in de hoofdstad en de noordelijke provincies, waarbij minstens vijf doden vielen en veel gebieden onder water kwamen te staan. 

Bewoners in de provincie Bulacan moesten tot hun middel door het water waden terwijl sommigen om hulp vroegen, zoals voedsel, water en medicijnen nadat overstromingen hun huizen onder water hadden gezet. Vijf reddingswerkers werden ook gedood in de provincie Bulacan, vertelde gouverneur Daniel Fernando aan een radiostation. 

President Ferdinand Marcos gaf opdracht om voorraden aan te vullen en schoonmaakapparatuur te verstrekken aan de meest getroffen gemeenschappen. Noru kwam aan land als een tyfoon van categorie 3, maar verzwakte toen hij zondagavond over land trok. 

Volgens het weerbureau van de staat trok de storm over de Zuid-Chinese Zee en richting Vietnam. Supertyfoon Noru is volgens de Philippine National Weather Service afgezwakt tot een tyfoon nadat hij zondag om 20:20 uur voor de tweede keer op de Filipijnen was geland. 

Noru, de 16e tyfoon van 2022, kwam voor het eerst aan land in de provincie Quezon, op het niveau van supertyfoon. Volgens de Philippine National Weather Service is Noru dit jaar de sterkste tyfoon die de Filippijnen tot nu toe treft. Na de landing zal het het eiland Luzon doorkruisen, en de hoofdstedelijke regio en centraal Luzon zullen sterk worden beïnvloed. De Filippijnse regering heeft veel gebieden goedgekeurd om werk en lessen op te schorten.

Getroffen door het slechte weer werden op Capital Manila International Airport minstens vijf internationale vluchten en 44 binnenlandse vluchten geannuleerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!