In Phetchaburi is het seizoen van start gegaan om walvissen te kunnen spotten 

PHETCHABURI:- In de provincie Phetcha Buri in centraal Thailand is het walvisseizoen begonnen.  De Bryde walvissen bevinden zich in de regio en zijn meestal het meest zichtbaar tussen oktober en december.  De provincie, beroemd om zijn toeristische centrum van Cha-Am en het regenwoud van het Nationaal Park, verwacht deze majestueuze zeedieren tussen nu en het einde van het jaar te zien.

Op een bepaald moment, ongeveer tien jaar geleden, waren er naar schatting nog maar 20 van deze walvissen in Thailand, maar volgens het ministerie van Marine en Kusthulpbronnen zijn er volgens functionarissen ongeveer 70 van deze majestueuze dieren in de Golf van Thailand geteld.  Met minder mensen in de buurt en minder activiteit in het water, heeft de Covid19 pandemie misschien geholpen om de walvissen te laten gedijen.

De Bryde walvis is het grootste zoogdier in Thailand, met een gemiddelde lengte van 12 tot 15 meter en een gewicht van 12 tot 25 ton.  Phetchaburi heeft veel ansjovis in de wateren voor de kust, een favoriete traktatie voor de zeereuzen.  Ze zullen de komende maanden dichter bij de kust komen om aan het feestmaal tegoed te doen, wat zorgt voor geweldige walvissen spotten.

Hoewel de walvissen het hele jaar door in de wateren van Thailand te vinden zijn, biedt het regenseizoen over het algemeen de beste gelegenheid om ze te zien.  Vijf grote rivieren monden rond dat gebied uit in de oceaan en tijdens het regenseizoen stroomt meer zoet water naar de oceaan.

De beste locaties om deze zeedieren te spotten zijn Phak Bia Cape in Ban Laem en bij Hat Chao Samran Beach.  Tours lopen vanaf de Laem Phak Bia Pier in Ban Laem, beheerd door Laem Phak Bia Bryde’s Whale Society.  Op Hat Chao Samran Beach nemen lokale vissersboten mensen mee op expedities om walvissen te spotten.

De lokale bevolking en natuurbeschermers vragen dat boten een veilige afstand bewaren en dat iedereen die walvissen gaat spotten het mariene milieu respecteert. Het TAT van Phetchaburi verwelkomt geïnteresseerde mensen om contact met hen op te nemen voor meer informatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Huahin Today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!