De toeristenindustrie Phuket hoopt in oktober weer in het “normale” doen te zijn.

~HOOP DOET LEVEN~
(Zo lang je nog hoop hebt zijn er ook nog mogelijkheden)

PHUKET:- Het toerisme in de provincie Andaman heeft een heropeningsplan gelanceerd met de naam “Phuket First October” om zich voor te bereiden op een snel herstel in de toeristenindustrie binnen dit jaar. 

Het plan is om een gemeenschap immuniteit op te bouwen in Phuket met 70 procent van bewoners worden vanaf juni ingeënt tegen Covid-19. Volgens de gouverneur van de State Tourism Authority (TAT), Khun. Yuthasak Supasorn, moet de bevolking nog gehoord worden, of ze het eens zijn met het plan of in hoeverre ze een versoepeling van de toegangsregels de meerderheid in Phuket, niet alleen de belanghebbenden uit de toeristische sector, zijn het eens met het plan, we kunnen de implementatie versnellen, “zei Yuthasak.  

Khun Kongsak Khoopongsakorn, voorzitter van de zuidelijke sectie van de Thai Hotels Association, onderstreepte dat “Phuket eerste oktober” anders was dan het zwaar bekritiseerde “Phuket-model” omdat het meer geavanceerde, praktische procedures en risicobeheer omvatte.  

Volgens dit plan wordt Phuket geleidelijk opengesteld voor buitenlandse vakantiegangers, te beginnen in april en mei met een versoepeling van de quarantaine.  Toeristen konden drie dagen in een kamer blijven en de rest van de quarantaine in hotelgebieden doorbrengen.  

De tweede fase begint wanneer 70 procent van de bevolking is ingeënt.  Dit maakt een kortere quarantaine voor toeristen mogelijk, terwijl gevaccineerde bezoekers vrij kunnen reizen zonder quarantaine.  Kongsak zei dat de regering tegen april een duidelijk tijdschema voor vaccinatiecampagnes zou moeten hebben, aangezien massale vaccinatieprogramma’s in Thailand in het buitenland nauwlettend worden gevolgd.  “We missen het hele hoogseizoen aan het einde van dit jaar als we geen schema hebben, aangezien reisbureaus in Europa hun pakketverkoop van tevoren moeten plannen”, aldus de president.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: thaienquirer
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: thaienquirer.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!