Pro-democratische leider geeft zich aan de politie over nadat de menigte hem tegen een arrestatie beschermde

~ER AAN MOETEN GELOVEN~
(Of iemand wil of niet, het moet toch gebeuren)

BANGKOK:- De leider van de pro-democratische groep We Volunteer (Wevo), Piyarat Chongthep, meldde zich, samen met andere bewakers, zaterdag bij het politiebureau Phahonyothin in Bangkok nadat een poging om hen tijdens een bijeenkomst te arresteren door demonstranten was verijdeld.

Vijf groepen demonstranten kwamen zaterdag bijeen op verschillende locaties in Bangkok.  De “Redem” -groep verzamelde zich om 17.00 uur in Ha Yaek Lat Phrao en marcheerde naar het Strafhof op Ratchadapisek Road.

Khun Piyarat en vier bewakers werden gearresteerd bij Major Cineplex Ratchayothin, nabij Ha Yaek Lat Phrao.  De arrestatie vond plaats op een parkeerplaats toen de vijf livestreamden via sociale media.

Later werden er nog vele andere demonstranten en bewakers gearresteerd.  Ze werden in vier politievoertuigen geduwd en weggereden.  Maar twee van de voertuigen werden tegengehouden door demonstranten op het kruispunt van Ratchayothin en voor de Chandrakasem Rajabhat University.

Het voertuig met Piyarat werd naar verluidt achtergelaten door de chauffeur voor de universiteit.  De Wevo-bewakers besloten toen rechtstreeks contact op te nemen met de politie van Phahonyothin.  Ze wilden naar verluidt niet worden beschuldigd van het ontvluchten van arrestatie.

Rond 21.20 uur informeerde Piyarat de Thaise Advocaten voor de Rechten van de Mens (TLHR) dat 18 demonstranten waren overgebracht naar Border Patrol Police Region 1 in de provincie Pathum Thani nadat hij de politie had ontmoet.

Volgens TLHR zijn zaterdag 46 mensen gearresteerd.  De politie zei dat de gearresteerde mensen zouden worden beschuldigd van illegale verzameling en overtreding van de Wet op overdraagbare ziekten en het nooddecreet.  Deze kosten zijn ook van toepassing op twee jongeren.

Sommige politieagenten werden naar verluidt aangevallen tijdens de bijeenkomst.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!