De Thaise K-Pop-ster “Lisa” in haar geboorteplaats Buriram geëerd

BURIRAM:- De in Thailand geboren K-Pop-ster Lalisa Manoban alias “Lisa” van de meidengroep “BLACKPINK” heeft gisteren van het provinciale onderwijsbureau van de provincie in haar geboorteplaats Buriram een oorkonde gekregen voor haar bijdrage aan het onderwijs in de provincie en haar rol modelfunctie.

De oorkonde was in ruil voor haar sponsoring en oprichting van een K-pop leercentrum in de provincie, en voor het helpen van een lokale school om steun te krijgen van een Koreaanse stichting door het organiseren van een cultureel uitwisselingsprogramma.

Lisa’s moeder, khun Chitthip Bruschweiler nam de prijs voor haar in ontvangst.

Het hoofd van het onderwijsbureau bracht hulde aan Lisa’s bijdrage en zei dat de vrouw internationaal succesvol was geweest, maar nooit was vergeten waar ze vandaan kwam.  De K-pop-rapper en -danser is een rolmodel geworden voor lokale kinderen, voegde hij eraan toe.

The Korean Times meldde dat Lisa geïnteresseerd is in het creëren van een culturele ruimte op de Non Suwan Pittayakom School in Buri Ram.  Naast het K-pop-leercentrum is de ster ook van plan meer apparatuur, zoals computers en projectoren, aan de school te schenken om de opleiding in de podiumkunsten te vergemakkelijken.

Zoals u zich kunt herinneren, waren de Thaise toeristenautoriteiten van plan om Lisa samen met de Italiaanse operazanger Andrea Bocelli uit te nodigen voor de nieuwjaarsvieringen in Thailand.  Het Zuid-Koreaanse YG Entertainment, de werkgever van Lisa, maakte eind oktober bekend dat de Thaise ster het evenement niet zou kunnen bijwonen vanwege andere verplichtingen. Of Andrea Bocelli wel acte de présence zal geven, is tot vandoor bij uw Nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand nog onbekend

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PBS
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!