De inmiddels beruchte “Thailand Pass” wordt bijgewerkt, maar de stressverhalen van passagiers gaan door!

BANGKOK:- Een Britse man met een vrouw die op bezoek was bij hun terminaal zieke moeder, vond het aanvragen van een Thailand-paspoort deze week extreem stressvol toen ambtenaren een revisie van het online systeem aankondigden.  De cijfers voor de eerste 11 dagen laten een afwijzingspercentage zien van 14%, hoewel de goedkeuringen via het systeem sinds vorige week zijn iets verbeterd.  Het kabinet van de premier was maandag optimistisch over de heropening van het land.

De Thaise autoriteiten hebben naar verluidt een nieuwe statuschecker aan het Thailand Passport-systeem toegevoegd voor angstige reizigers die worstelen met het online aanvraagproces sinds het op 1 november live ging.  

Ondertussen moedigen ambtenaren potentiële reizigers aan om minstens 7 dagen te wachten om hun vereiste QR-codes te ontvangen om het land binnen te komen.  Een Britse reiziger, Luis Avellano, waarschuwde deze week andere reizigers om voorzichtig te zijn.  “Mijn advies aan iedereen is om je niet druk te maken, het is te stressvol, je bent gewaarschuwd”, zei hij.  

Eergisteren liet premier Prayuth Chan-o-cha weten, tevreden te zijn met de laatste cijfers, die afgelopen zaterdag 44.774 aankomsten laten zien.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft wijzigingen aangekondigd in het Thailand Passport-systeem met een nieuwe statuscontrolefunctie waarmee bezoekers de status van hun aanvraag kunnen controleren terwijl deze wordt verwerkt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AseanNow
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: AseanNow

Eén gedachte over “De inmiddels beruchte “Thailand Pass” wordt bijgewerkt, maar de stressverhalen van passagiers gaan door!”

  1. Laatste update, wat betreft de verzekering die je moet overleggen met de cijfers van $ 50,000,-USD de zorgverzekering vermeld geen bedragen ,mijn laatste reis in augustus als je met de Emiraten vloog was je automatisch verzekerd tot $500,000,-usd dit met de brief van je Zorg Verzekering werd door de Thaise ambassade geaccepteerd , nu niet meer,een verzekering afsluiten als je ouder bent dan 75 jaar kost € 350,- euro per maand dan je PCR testen nog, is toch te gek voor woorden,en zo denken ze meer toeristen te krijgen😩😩😩

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!