De Thaise bevolking heeft géén fotokopieën van ID-kaarten, huisregistratie voor overheidstransacties meer nodig

BANGKOK:- De Thaise burgers hoeven binnenkort géén kopieën van hun identiteitskaart en huisregistratie bij transacties bij de Thaise overheidsinstanties meer te overleggen, zo maakte het departement van provinciale administraties gisteren bekend op de website van de Royal Gazette.

De kennisgeving, ondertekend door de directeur-generaal van het departement, khun Thanakom Chongchira op 30 september, heeft tot doel de overgang naar een digitale overheid te ondersteunen en de procedures voor mensen te vergemakkelijken.

Als iemand echter een volmacht gebruikt om de transactie uit te voeren, moet hij een kopie van het nationale identiteitsbewijs van de hoofdpersoon overleggen.

Als overheidsfunctionarissen kopieën van identiteitskaarten of huisregistratie nodig hebben, moeten ze deze items zelf kopiëren zonder gebruikers in rekening te brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

4 gedachten aan “De Thaise bevolking heeft géén fotokopieën van ID-kaarten, huisregistratie voor overheidstransacties meer nodig”

  1. Waar zullen ze die copietjes toch allemaal bewaren ?
    Ook bij immigration, landoffice en voertuigregistratie moeten ze bergen met papier verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!