Politie Bangkok ontkent geweld tegen demonstranten van de Chana Rakthin-groep

BANGKOK:- De Chana Rakthin-demonstranten die afgelopen maandagavond bij het gouvernement bijeenkwamen, werden door de politie van Bangkok op ordentelijke wijze behandeld, zo verklaarde het plv. hoofd van de grootstedelijke politie Bangkok, majoor-generaal Jirasan Kaewsaengaek.

Er waren ongeveer 50 leden van de Chana Rakthin-groep vanuit de provincie Songkhla naar Bangkok gekomen om te protesteren tegen de oprichting van het Chana Industrial Estate in het district Chana.  Ze beweren dat het project is goedgekeurd zonder openbare hoorzittingen of strategische milieubeoordeling.

De politie arresteerde na het beëindigen van de rally om ongeveer 21.30 uur, 37 demonstranten waaronder 31 vrouwen en zes mannen. De aangehouden demonstranten zijn beschuldigd van het overtreden van het nooddecreet alsmede voor het blokkeren van het verkeer, alsook het overtreden van de Overdraagbare Ziektebestrijdingswet tijdens de Covid-19-situatie.

“De demonstranten hadden de ingang van het gouvernementsgebouw geblokkeerd, waardoor het verkeer in en uit de gebouwen volledig werd belemmerd.  De politie probeerde hen over te halen om te verkassen, maar ze weigerden’, zei Jirasan.

“Vervolgens behandelden de politie de demonstranten vervolgens op basis van internationale normen.  Vrouwelijke agenten begeleidden coöperatieve vrouwen en oudere demonstranten uit het gebied voordat de menigtecontrole-politie naar binnen stormde om de overtreders te arresteren.

Majoor-generaal Jirasan zei wel dat de bijeenkomst zo snel mogelijk moest worden afgebroken omdat hij vreesde dat demonstranten van andere groepen zich zouden aansluiten en opschudding zouden veroorzaken.

 “De vrouwen en oudere demonstranten werden veilig overgebracht naar de politieclub aan de Vibhavadi Rangsit Road, hoewel sommige tienerdemonstranten doorgingen met gooien van vuurwerk bij de ingang van de club, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!