Het Covid19 kan dieren treffen, maar ze kunnen het niet op mensen overbrengen

THAILAND:- Dieren kunnen het Covid19 virus ontwikkelen, zoals blijkt uit de twee nijlpaarden in België die positief testten op het virus, maar geen andere symptomen hadden dan een loopneus, zo verklaarde de directeur-generaal van departement veeteelt, khun Sorawit Thaneto.

Het is voor het eerst dat nijlpaarden zijn besmet met het SARS-CoV-2-virus, dat eerder werd aangetroffen bij mensapen en katten.

Ook is er geen bewijs dat het bij honden en katten gevonden coronavirus zich op mensen kan verspreiden.  Er zijn echter wel aanwijzingen dat het Covid19 virus door mensen op katten, honden, leeuwen, tijgers, gorilla’s, nertsen en andere zoogdieren kan worden overgedragen.

De Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OiE) maakte afgelopen vrijdag bekend dat het witstaartherten in de gaten houdt nadat velen in de VS het Covid-19-virus bij zich hadden.

Het is voor het eerst dat het virus zo wijdverbreid is aangetroffen onder dieren in het wild.  Verder onderzoek is nodig om te bepalen of het witstaarthert een reservoir van SARS-CoV-2 kan worden en om de gevolgen voor de volksgezondheid te beoordelen.

Ondanks de brede verspreiding van SARS-CoV-2 in de populatie witstaartherten, lijkt het virus niet significant te zijn gemuteerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!