De snelle luchthavenverbinding van Bangkok vertraagt ​​naarmate er zich nieuwe problemen voordoen

BANGKOK:- De Staatsspoorwegen van Thailand, de SRT, ondervindt problemen bij de overdracht van grond voor de aanleg van de hogesnelheidslijn naar de luchthaven vanwege onteigeningsproblemen.

Maar liefst 100 onteigeningscontracten zijn opgeschort vanwege onnauwkeurigheden, daardoor is de overdracht van het eigendomsrecht voor de tweedelige Phya Thai-Bang Sue-fase verder vertraagd.

Het ministerie van Transport liet afgelopen zaterdag weten dat de SRT volgens planning voor 24 oktober 170 kilometer voor de verbinding Suvarnabhumi-U-Tapao wel zou kunnen overdragen.

Het ministerie gaf toe dat het onteigeningsproces vertraging heeft opgelopen als gevolg van verschillen in oppervlaktemeting en compensatie voor de onteigende grond.  De zaak is voor behandeling doorgestuurd naar het Budget Bureau.  De verwachting was dat het bureau haar onderzoek vorige maand zou hebben afgerond.

Het ministerie verwacht dat de problemen binnen 90 dagen na de oplevering van 24 oktober zijn verholpen en zodat de bouw op tijd klaar is.

Het project, dat de luchthavens Suvarnabhumi, U-Tapao en Don Mueang met elkaar zal verbinden, omvat 700 grondonteigeningscontracten.  Er zijn echter 100 contracten afgewezen en meer dan 200 mensen bevinden zich, al dan niet terecht, nog steeds op de percelen die nodig zijn voor het project.

De SRT heeft de “krakers” voor de rechter gedaagd en verwacht dat ze begin volgend jaar klaar zijn om hun grond af te staan.

Het ministerie van Transport zei ook dat de 15,21 km voor de Bang Sue-Don Mueang-sectie in voorbereiding is, waarbij openbare voorzieningen zoals het pompstation en het sanitair worden verplaatst.  Deze ruimte moet in februari volgend jaar klaar zijn voor overdracht aan de aannemer, de CP Group.

Wat betreft de 22 km die nodig is voor het traject Phya Thai-Bang Sue, de Milieueffectrapportage, afgekort EIA, nadert zijn voltooiing en zal deze maand worden overhandigd aan het Bureau voor planning van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieubeleid.  Er wordt aangenomen dat de beoordeling zes maanden in beslag zal nemen en het gebied tegen het einde van volgend jaar aan de aannemer moet worden overgedragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!