De hoofdstad van Thailand, Bangkok zet zich voor op overstromingen

THAILAND:- De hoofdstad Bangkok maakt zich op om de afvoer vanuit het noorden het hoofd te bieden, terwijl zeven districten aan de oevers van de Chao Phraya-rivier worden aangespoord om zich voor te bereiden op mogelijke overstromingen.

Gisteren controleerde de gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, de overstromingsdijk langs de Chao Phraya-rivier, van de Rama 7-brug naar het district Bang Na, ongeveer 78,95 kilometer lang, en plaatste zandzakken in het gebied zonder dijk.  Alle 97 waterpompstations langs de rivieroevers werden ook gecontroleerd op gereedheid, met apparatuur en personeel om 24 uur per dag hulp te bieden bij onmiddellijke overstromingen.

De gouverneur heeft de mensen in zeven districten buiten de oever van de Chao Phraya-rivier bevolen, namelijk Dusit, Phra Nakhon, Samphanthawong, Bang Kho Laem, Yannawa, Bangkok Noi en Khlong San, aangespoord om hun dingen naar een hogere plaatsen te verplaatsen om de schade te verlichten als er overstromingen optreden.  

“Het Nationaal Water Commandocentrum heeft de hoeveelheid cumulatieve regenval in de bovenste Chao Phraya- en de Pasak-bekkens beoordeeld.  Er wordt verwacht dat er tot morgen 5 oktober meer water uit de hogere delen van de Chao Phraya-rivier over de Chao Phraya-dam zal stromen, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de gebieden buiten de dijk”, aldus de gouverneur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!