Volgens een landelijke enquête in Thailand laten de meeste Thaise ouders hun kinderen tegen het Covid19 virus inenten

BANGKOK:- Meer dan de helft van de ouders die in een landelijke enquête in Thailand gereageerd hebben, zullen hun kinderen laten vaccineren.  Tijdens de online enquête die door het Nationaal Instituut voor Ontwikkelingsadministratie, het Nida, in de periode van 27-30 september werd uitgevoerd, werden1089 ouders in verschillende regio’s ondervraagd.

61,43% van de ouders staan klaar ​​om hun kinderen te laten vaccineren, 26,17% wacht op meer duidelijke informatie en 12,40% zal hun kind niet brengen om gevaccineerd te worden.

Van de ouders was 64,72% overtuigd van de effectiviteit van het vaccin, 46,74% vond vaccinatie meer voordelen dan nadelen en 40,96% vond dat het vaccin zowel voor als nadelen had.

77,59% van de ouders maakt zich zorgen over bijwerkingen na de injectie.

64,13% zou willen dat gezondheidsfunctionarissen vaccinaties op school regelen en 75,44% is het ermee eens dat vaccinaties de school in staat zullen stellen om zoals gewoonlijk te hervatten.

Over het algemeen bleek dat de ouders bereid zijn om hun kinderen te laten vaccineren ondanks zorgen over bijwerkingen.  Verwacht wordt dat het kinderen helpt om veilig naar school te gaan en het stressniveau vermindert van ouders die thuis voor hun kinderen zorgen, zo liet een medewerker van het Nida weten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!