De rijkdom van “Joe Ferrari” leidt tot een grootscheeps onderzoek waarbij de handel en wandel van de kolonel uitvoerig wordt onderzocht

BANGKOK:- De Thaise activist Srisuwan Janya heeft het Anti-witwasbureau, afgekort het Amlo geheten, formeel gevraagd de rijkdom van kolonel Thitisan Utthanaphon te onderzoeken.

Khun Srisuwan, secretaris-generaal van de Vereniging voor de Bescherming van de Thaise Grondwet, verzocht het Amlo om een ​​onderzoek in te stellen naar de enorme hoeveelheid activa in het bezit van kolonel Thitisan, voormalig hoofdcommissaris van de politie in het hoofddistrict van Nakhon Sawan.

Politie kolonel Thitisan, ook bekend als “Joe Ferrari”, is  beschuldigd tot het aan andere agenten opdracht geven om een ​​plastic zak over het hoofd van Chiraphong Thanapat, een 24-jarige drugsverdachte, tijdens verhoor te trekken.

In zijn verzoekschrift schreef Khun Srisuwan dat hij vermoedde dat de activa van kolonel Thitisan waren verkregen als een middel om zijn onrechtmatig verkregen winsten wit te wassen.

Zijn bezittingen omvatten een luxe huis in de woonwijk Panya Inthra in de wijk Khlong Sam Wa in Bangkok, en 29 auto’s met een waarde van meer dan 100 miljoen baht.

Khun Srisuwan zei dat het moeilijk voor te stellen was hoe kolonel Thitisan het zich kon veroorloven om in zo’n luxe te leven met een maandsalaris van 43.000 baht.

Los daarvan hebben agenten die belast zijn met het onderzoek naar de zaak tegen kolonel Thitisan de ondervraging afgerond van zes ondergeschikten die erbij betrokken zouden zijn.

De commandant van de Afdeling misdaadbestrijding, generaal-majoor generaal Suwat Saengnoom, zei dinsdag dat de zes agenten hun verklaringen hebben afgelegd als getuigen van de moord, aangezien ze aanwezig waren toen het slachtoffer, khun Chiraphong werd gearresteerd en naar het politiebureau van Muang werd gebracht voor verhoor.

Gevraagd naar een gerucht op sociale media dat zei dat kolonel Thitisan aan een bipolaire stoornis lijdt, was de CSD-commandant vrijblijvend.

“Het hangt af van het bewijs, of hij het voor of na [de vermeende misdaad] heeft geleden en of hij al dan niet is behandeld. Vage beweringen hebben geen gewicht in de zaak”, zo zei generaal-majoor Suwat.

De CSD-chef verwierp beweringen dat de politie de verdachten zal helpen en zei dat hun behandeling van de zaak gebaseerd zal zijn op bewijs.

Over de overduidelijke rijkdom van kolonel Thitisan zei de CSD-chef dat de Divisie Economische Misdaadbestrijding (ECD) is aangesteld om zijn activa en zijn behandeling van de inbeslagname en verkoop van meer dan 300 illegaal geïmporteerde luxeauto’s te onderzoeken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!