Hua Hin treedt in de voetsporen van Phuket

HUA HIN:- Het heropeningsplan van Hua Hin heeft de quarantainevrije benadering van de Phuket-sandbox overgenomen, terwijl de toeristische sector vertrouwen heeft in het bereiken van groeps-immuniteit tegen de geplande heropening op 1 oktober.

Khun Krod Rojanastien, voorzitter van de Thai Spa Association en hoofd van het Hua Hin Recharge-programma, zei dat het hetzelfde model als Phuket zal gebruiken, maar op kleinere schaal.

Op 30 augustus bereikte de vaccinatiegraad 55% van de 90.564 inwoners van de gemeente Hua Hin, waarvan 59,2% de eerste prik kreeg en 22,2% volledig was ingeënt. Khun Krod zei dat hij zou praten met de minister van toerisme en sport, Phiphat Ratchakitprakarn, om tegen deze maand 30.000-40.000 doses toe te wijzen.

Het doel om in het vierde kwartaal 100.000 internationale reizigers te verwelkomen, is goed voor 1,2 miljard baht, ondanks de uitdaging van de pandemie in Thailand, die reiswaarschuwingen van verschillende landen heeft veroorzaakt.

“Als het besmettingspercentage in Thailand blijft dalen en veel landen Thailand weer op de veilige lijst plaatsen, kunnen we de afgelopen drie maanden een opleving van het aantal reizigers verwachten”, aldus Khun Krod.

Ondertussen werken de reisagentschappen in Hua Hin samen met het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Transport om privéjets via de luchthaven van Hua Hin te verwelkomen.

Toeristen met hoge uitgaven die zich privéjets kunnen veroorloven, zijn ook een belangrijke markt voor wellnesstoerisme in Hua Hin, als de luchthaven klaar is met veiligheidsprotocollen.

Volgens de concept-standaard operationele procedures moeten gevaccineerde toeristen een RT-PCR-test doen op de luchthaven en worden ze rechtstreeks naar het hotel gebracht.  Ze kunnen vrij rondlopen in Hua Hin na een negatief testresultaat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!