De restaurants in Thailand moeten hun gasten waarschuwen als ze hun eten met cannabis bereidden

BANGKOK:- De Thaise premier Prayut Chan-o-cha heeft de restaurants bevolen om de gasten te waarschuwen voordat ze voedsel met cannabis bereiden. Enkele Thaise journalisten wisten om tijdens zijn bezoek aan een biologische kruidenboerderij in de provincie Sakon Nakhon, enkele vragen te stellen.

In antwoord op de vraag over cannabisgebruik voor recreatieve doeleinden, antwoordde premier Prayut:

 “De relevante autoriteiten onderzoeken de nieuwe producten die cannabis bevatten.  Deze producten kunnen beter voor medische doeleinden worden gebruikt dan voor recreatief gebruik, omdat het het leven van de gebruiker in gevaar kan brengen”, zei premier Prayut. 

De premier vertelde dat producten die canabis bevatten medisch en wetenschappelijk gecertificeerd moeten zijn.  Maar het belangrijkste is dat degenen die anderen overtuigen om cannabis te proberen, ook de negatieve kant moeten uitleggen, omdat sommige mensen allergisch zijn voor cannabis zonder het te weten, zo benadrukte premier Prayut.

 “Ik wil niet dat dingen escaleren tot het onomkeerbare punt.”  verklaarde Prayut.

De premier verklaarde ook dat hij sprak met de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, die verklaarde dat het ontwerp van de hennep- en marihuanawet tot nu toe niet was goedgekeurd omdat er in sommige aspecten geen regelgeving was, zoals de gebieden waar cannabisgebruik verboden is en de juiste consumptie  van cannabis.

Hij drong er bij restauranteigenaren die cannabis als ingrediënt willen verwerken op aan om hun gasten te informeren of een waarschuwing op te hangen om hen te attenderen op het feit dat er cannabis in hun gerechten verwerkt is.  Ook moesten ze de aanbevolen hoeveelheid volgen zoals is opgedragen door de Food and Drug Administration.

Ten slotte vertelde premier Prayut Chan-o-cha de pers dat de autoriteiten probeerden te bepalen of de dood van een vermeende cannabisconsument werd veroorzaakt door een overdosis of niet, wat furore maakte, woede, ongeloof en debat op sociale media voor de  afgelopen dag na te zijn gemeld door de gouverneur van Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Pattaya News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!