De overstromingen in Thailand zullen snel verdwijnen tenminste……..als er de komende 5-10 dagen geen stormen opdoemen

BANGKOK:- De Thaise autoriteiten zijn van mening dat de overstromingen in de centrale regio snel zullen verdwijnen, op voorwaarde dat er de komende vijf tot tien dagen geen stormen opsteken.

De regering heeft een geïntegreerd waterbeheerplan opgesteld, met 10 maatregelen om het regenseizoen het hoofd te bieden, zo liet regeringswoordvoerder, Khun Thanakorn Wangbookongchana weten.

Hij zei ook dat overstromingen dit jaar niet zijn zoals die in het verleden, terwijl het Office of National Water Resources (ONWR) heeft bevestigd dat het waterpeil in het bovenste deel van het land nog steeds laag is.

Hij voegde eraan toe dat de overstromingen worden veroorzaakt door er per dag meer dan 90 millimeter regen valt, wat nog steeds kan worden opgevangen aangezien de zeespiegel pas eind september zal stijgen.

“Er worden de komende vijf tot tien dagen geen stormen verwacht, wat betekent dat er genoeg tijd is om het water weg te laten stromen.  Het Koninklijk irrigatie departement  heeft haar waterbeheerplannen aangepast en versnelt de afvoer van dammen in het bovenste deel van het land”, zei Thanakorn.

“De premier heeft zowel de centrale als de provinciale autoriteiten de opdracht gegeven om de waterbeheerplannen aan te passen en het publiek op de hoogte te houden van de situatie”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!