Politie arresteerde gisteren in de hoofdstad van Thailand wederom anti-regerings demonstranten waaronder een naakte vrouw

BANGKOK:- U als trouwe lezer van Olleke Bolleke in Thailand heeft vast wel opgemerkt dat de protesten tegen de regering in de afgelopen weken zijn geëscaleerd en beginnen zo langzamerhand op een Hollywood-film te lijken, vol conflicten, drama en explosies, en nu… NAAKTHEID?  

Onder de arrestaties en aanklachten van demonstranten die voortkomen uit de demonstraties van gisteren op het kruispunt van Nang Lerng, georganiseerd door de Talufah-groep, heeft de grootstedelijke politie bekend gemaakt dat een vrouw beschuldigd is van obsceen gedrag omdat ze zich uit protest uitkleedde.

De vrouw die bekend staat als Khun Pa Pao ontkleedde zich tijdens de demonstratie en zei dat haar naakte protest bedoeld was om de mishandeling van demonstranten door politie en aanklagers te benadrukken.  Volgens het Wetboek van Strafrecht kan ze tot 5.000 baht worden aangeklaagd voor het obscene gedrag zichzelf.

Naast haar werden 9 andere demonstranten  gearresteerd toen ze probeerden door een met prikkeldraad bewaakte barricade te komen om bij het gouvernementsgebouw te komen.  Ze vochten met de oproerpolitie, vastberaden in hun doel om het gebouw te bereiken en eisten het ontslag van premier Prayut Chan-o-cha samen met hervorming voor de monarchie en een nieuwe grondwet geschreven door de Thaise burgers.

Ondertussen werden demonstranten later op de avond beschuldigd van razernij in een aparte demonstratie door de meer hardcore Talugas-groep.  De demonstranten in Din Daeng hadden vuurwerk, vuurpijlen, katapulten en pijpbommen gebruikt om de politie te bestrijden, die dit op hun beurt beantwoorde met rubberen kogels en traangas.  Maar gisteren werd gezien dat ze molotovcocktails naar de politie gooiden en de brandschade aan eigendommen in het gebied was groot.  2 politieauto’s waren volledig uitgebrand terwijl nog 6 enige brandschade opliepen.

De plv. commissaris van het Metropolitan Police Bureau zei dat de politie, na overleg met andere wetshandhavingsinstanties, de wettelijke straffen zal escaleren om meer gewelddadige demonstranten aan te pakken.

Van de 878 demonstranten op de meest gezochte lijst van de politie zijn er al 633 gearresteerd.  Ze verwachten dat de protesten bij zowel Din Daeng als Nang Lerng zullen voortduren en zijn van plan ze terug te dringen en er worden meer arrestaties verwacht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS world
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Thai PBS world

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!