De kustplaats Pattaya heeft de nodige voorbereidingen getroffen om de overstromingen van tyfoon NORU deze week aan te kunnen

PATTAYA:- Deze stad, woonplaats van uw nieuwsbeer, zet zich schrap voor de nasleep van supertyfoon Noru, ondertussen het stadsbestuur weten dat ze de nodige voorbereidingen hadden getroffen om de onvermijdelijke overstromingen aan te kunnen.

De tyfoon Noru verhuist vandaag  van het centrum van de Zuid-Chinese Zee naar het centrum van Vietnam, zo had het Thais meteorologisch instituut eerder deze week voorspeld. De verwachting is nu dat het morgen het noordoosten van Vietnam binnentrekt voordat het afzwakt tot een tropische storm en depressie.

Samen met de versterkende zuidwestelijke moesson die over de Andamanse Zee, Thailand en de Golf van Thailand trekt, zal Noru vanaf vandaag tot en met zaterdag zware tot zeer zware regen en windstoten veroorzaken in het noorden, noordoosten, midden-oosten en zuiden.

Het instituut voorspelde dat ook tot en met zaterdag de  golven n de Andamanse Zee hoogte van 2 a 3 meter kunnen bereiken en in de bovenste Golf van Thailand, nog hoger als deze veroorzaakt worden door onweersbuien.

De burgemeester van Pattaya, Khun Poramet Ngampichet, zei dat hij stadsambtenaren heeft opgedragen de weersituatie in de regio nauwlettend te volgen.

Hij erkende evenwel dat Pattaya zou kunnen overstromen als er gedurende enkele uren meer dan 70 millimeter regen zou vallen.  Stadsambtenaren begonnen maandag alle pompen in de stad te controleren.

De plaatselijke hulpdiensten kunnen worden gebeld op het telefoonnummer 064−642−6488 of via de callcenterhotline 1337.  Andere stadswerkers worden ingezet in de gebruikelijke overstromingsgebieden om het verkeer door te laten stromen en storingen te herstellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!