Het Naga fireball festival in Noordoost-Thailand zal op 10 oktober weer duizenden belangstellenden trekken

NONG KHAI:- De organisatoren van het jaarlijkse Naga Fireball Festival hopen dat dit unieke festival na een paar jaar afwezigheid als gevolg van de Covid19 pandemie opnieuw tot de verbeelding van de bezoekers zal spreken.

Het festival keert op 10 oktober terug naar de provincie Nong Khai in Isaan, en de organisatoren verwachten dat het een enorm succes zal worden en de economie van de provincie met 70-80% zal stimuleren.

Het festival vindt plaats aan het einde van de boeddhistische vastentijd, ook wel bekend als Wan Khao Phansa of het regenseizoen, op 10 oktober.

Het plaatselijke TAT meldde dat toeristen tussen 8 en 10 oktober één accommodatie boekten in Nong Khai geboekt hadden en dat de meeste hotels in de provincie, vooral die aan de Mekong-rivier, volgeboekt zijn.

Khun Saritphon zei dat het festival de provincie een economische boost van 70-80% zal geven en voorspelde dat de meeste toeristen ongeveer 10.000 baht per dag zouden uitgeven aan eten, accommodatie en reizen.

Het Naga Fireball Festival, of Bang Fai Phaya Nak in het Thais, viert de mythische Phaya Nak, een gigantische slang die naar verluidt in de Mekon-rivier leeft.

Langs de 250 kilometer lange oever van de Mekong in de provincies Nong Khai en Bueng Kan verzamelen menigten zich om ’s nachts de vuurballen uit de rivier te zien opstijgen.  De gloeiende bollen van verschillende grootte stijgen tot 150 meter in de lucht en verdwijnen dan.

De lokale bevolking gelooft dat de vuurballen worden vrijgegeven door de gigantische slang die in de Mekong leeft.

Naast het kijken naar de vuurballen die opkomen, biedt het festival prijsuitreikingen, artistieke uitvoeringen, roeiwedstrijden, Thais boksen en een beloopbare straat vol met straatvoedselwinkels.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: TAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!