Canadese gangster riskeert de doodstraf in Thailand voor de moord op Jimi Sandhu op Phuket dit voorjaar

PHUKET:- De Thaise politie is ervan overtuigd dat de Canadese Matthew Dupre en zijn. handlanger Gene Karl Lahrkamp in februari de Vancouver-gangster Jimi Singh Sandhu op het eiland Phuket hebben neergeschoten.

De uitleveringshoorzitting van een Mr. Dupre begon op 27 september in Edmonton. Dupre is op de vlucht voor de Thaise politie die beweert dat de man uit Alberta deelnam aan de moord op gangster Sandhu in Phuket in februari van dit jaar.

Jimi Sandhu werd neergeschoten buiten zijn villa in Phuket’s Beachfront Hotel.  De politie vond aanzienlijke hoeveelheden contant geld en illegale drugs tijdens een huiszoeking in de villa, “waardoor onderzoekers dachten dat de moord verband hield met een rivaliteit in de illegale drugshandel”, aldus de politie.

De 32-jarige Sandhu was een prominent lid van de beruchte bende van de Verenigde Naties, een criminele groep uit Vancouver, British Columbia, die in de vroege jaren van 2000 uitgroeide tot een belangrijke kracht in heel Canada.

Dupre werd op 20 februari gearresteerd, twee weken na de moord.  Tijdens de hoorzitting zat Dupre stil in de beklaagdenbank met een zwarte hoodie aan, zonder een verklaring af te leggen aan de rechtbank.  De advocaten van Dupre zijn tegen de uitlevering, met het argument dat de Thaise zaak onvoldoende is om aan te tonen welke rol hij eventueel heeft gespeeld bij de moord.

De ex-militair, Dupre’s handlanger Lahrkamp, ​​kwam eerder dit jaar om bij een vliegtuigongeluk in Ontario, samen met andere bendeleden.  Dupre en Lahrkamp kwamen op 18 december 2022 met dezelfde vlucht aan in Thailand en bleven de weken voor de schietpartij bij elkaar.

De vermeende moordenaars werden vastgelegd op CCTV terwijl ze de plaats van het misdrijf verlieten. De Thaise politie beweert dat Dupre en Lahrkamp in de vroege ochtend van 2 februari naar de villa van Sidhu gingen en een GPS-volgapparaat aan zijn voertuig bevestigden, en de volgende dag terugkeerden om het apparaat te controleren.  Op de dag van de moord parkeerden de gangsters opnieuw in de buurt van Sandhu’s villa, waar ze werden vastgelegd op CCTV met onbedekte gezichten.  Later die avond zouden ze een steegje in de buurt van de villa zijn binnengereden, zich hebben omgekleed en hun gezicht achter witte T-shirts hebben verborgen.

Net na 22.30 uur, toen Sandhu de oprit opreed, openden de twee het vuur.  Er werden “talloze” schoten gelost.  Sandhu werd minstens 10 keer geraakt en stierf ter plaatse.

Op camerabeelden is te zien hoe één van de moordenaars de GPS-tracker uit Sandhu’s voertuig haalt.  Het paar werd vervolgens opgenomen in de richting van het strand, waar de politie beweert dat ze hun wapens hebben weggegooid en voor de tweede keer van kleding zijn veranderd en werden gezien door een Oekraïense toerist.

Een andere beveiligingscamera legde beelden vast van het paar dat probeerde een muur met prikkeldraad te beklimmen.  Men kan zien dat hij bloedt na het verwonden van zijn been bij de poging.  Later werden ze opgenomen met hun overhemd uit, en een opvallende mouwtatoeage is zichtbaar op Dupre’s rechterarm.

Dupre en Lahrkamp keerden vervolgens terug naar hun hotel en vertrokken twee dagen later zonder uit te checken en keerden op 6 februari terug naar Calgary.

De heren Dupre (links) en Lahrkamp op vliegveld Phuket

De advocaat van Dupre, Mr. James Lockyer, drong er bij rechter Denise Kiss op aan om de zaak niet alleen te “afstempelen”, aangezien de enige straf voor moord met voorbedachten rade in Thailand dood door dodelijke injectie bestaat. De Thaise politie heeft niet de CCTV-beelden verstrekt waarvan zij beweren dat ze Dupre in verband brengen met de misdaad, materiaal dat cruciaal is voor de zaak met “fatale” gevolgen.

“Niet alles is wat het lijkt”, zei Lockyer.  “Het is gemakkelijk om in de val te lopen door aannames te accepteren alsof ze in feite bewijs zijn.”

De openbare aanklager, Mr. Cam Regehr, zei dat Thaise onderzoekers “uitgebreide” beelden van de misdaad hebben, evenals DNA-bewijs gevonden op kleding die was weggegooid toen het paar vluchtte, en in hun gehuurde auto.

De zaak Dupre komt op 28 oktober voor de rechtbank.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Vancouver Sun
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Vancouver Sun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!