De knokkelkoorts zal dit jaar van zich laten horen naarmate het regenseizoen in Thailand begint

BANGKOK:-Thailand heeft dit jaar tot nu toe 15.399 knokkelkoortspatiënten geregistreerd en het aantal zal naar verwachting stijgen tijdens het regenseizoen, waarschuwt de Thaise gezondheidsdienst. De Thaise gezondheidsdienst liet vandaag weten dat ter vergelijking vorig jaar slechts 2.942 knokkelkoortspatiënten waren.

Vijf provincies hebben dit jaar het hoogste aantal knokkelkoortspatiënten gemeld, namelijk Nan, Trat, Chumphon, Chanthaburi en Tak.

Als reactie op de piek in het aantal patiënten, zal de gezondheidsdienst een centrum oprichten dat zich specifiek richt op de dengue-koortskwestie en zal samenwerken met andere relevante instanties. 

Het DDC zal ondersteuning krijgen van de gezondheidsdienst, dat verantwoordelijk is voor het beheer van maximaal een miljoen dorpsgezondheidsvrijwilligers in het hele land, om mensen te leren hoe ze de broedgebieden van Aedes-muggen kunnen opruimen.

De afdeling Vector-Borne Diseases meldde dat stilstaand water in tempelgebieden en scholen meestal dient als broedplaats voor Aedes-muggen. Hij voegde eraan toe dat kinderen boven de vijf jaar de meest voorkomende slachtoffers zijn van knokkelkoorts.

Dr. Sopon Iamsirithaworn, plv.  directeur-generaal van de DDC, zei dat de verspreiding van knokkelkoorts moeilijker te beheersen is nu Thailand het regenseizoen is ingegaan. Hij voegde eraan toe dat de enige manier waarop het kan worden aangepakt, is als alle agentschappen met uitgebreide preventieve maatregelen komen.

Hij raadde patiënten ook af om zelfmedicatie te gebruiken, omdat veel pillen zoals ibuprofen, ontstekingsremmer diclofenac en aspirine, medicijnen die de symptomen kunnen verergeren.

Het DDC hoopt dat het in staat zal zijn om het aantal gevallen van knokkelkoorts tijdens het regenseizoen van juni tot augustus onder de vijfjarige mediaan te houden en het sterftecijfer dit jaar op niet meer dan 0,10% te houden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!