De kindercrèche in Nongbua Lamphu zal niet worden gesloopt

NONGBUA LAMPHU:- De administratieve organisatie van het tambon Uthai Sawan, afgekort het TAO, in Nongbua Lamphu zal het ontwikkelingscentrum voor kinderen in het district Na Klang niet slopen, waar 22 kinderen en twee leraren werden vermoord door een voormalige politieagent.  “Het is niet waar dat de faciliteit zal worden gesloopt, zoals het gerucht gaat, aangezien het staatseigendom is”, zo verklaarde de voorzitter van het TOA van Uthai Sawan, Khun Danaichok Boonsom.

“Veel mensen, waaronder ikzelf, hebben voorgesteld om het kinderdagverblijf te renoveren, zodat het een herdenkingsmuseum kan worden.”  Na de uitvaartplechtigheden wordt het centrum opgeruimd.

Khun Somnuek Thongtalai, de vice-voorzitter van het TAO Uthai Sawan, zei dat het TAO wacht op gesprekken met ouders, gemeenschappen en relevante functionarissen om het lot van het centrum op te helderen.  “Het centrum zou ook naar een andere locatie kunnen worden verplaatst, maar die beslissing zal ongeveer een maand duren”, zo vertelde khun Somnuek.

Een bron zei dat Khun Wutthipong Jaiyod, het hoofd van het district Na Klang, toezicht hield op een crematieceremonie voor een TAO-functionaris uit Uthai Sawan en zijn oudste zoon in Wat Wang Matchi Phokaram op donderdag.

De vader en zoon waren de laatste slachtoffers die gecremeerd werden.  Er werd gemeld dat ze tijdens de lunch in het centrum door de moordenaar waren doodgestoken.  De overledene had een vrouw die als lerares werkt in het centrum en met de andere twee kinderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!