De tropische storm SONCA zal vandaag Thailand gaan bereiken

BANGKOK:- Het Meteorologisch Instituut van Thailand! afgekort het TMD geheten, heeft mensen in het noordoosten, oosten en midden van het land gewaarschuwd voor zware regenval nu tropische storm Sonca Thailand zaterdag treft.

Het ministerie kondigde gisteren al aan dat de storm zware regenval en harde wind zal brengen naar verschillende noordoostelijke provincies, waaronder Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Maha Sarakham, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Buriram, Sr Sa Ket, Surin en Ubon. Ratchathani.  Het TMD waarschuwde ook voor plotselinge overstromingen in de bergachtige gebieden.

Voor de provincies langs de Golf van Thailand waarschuwde de TMD voor regenval en hoge golven tot twee meter.  Vanwege de storm worden kleine vissersboten de komende dagen afgeraden om uit te varen.  

Het TMD heeft ook een waterwaarschuwing afgegeven voor de zuidelijke regio, aangezien daar van zondag tot en met volgende donderdag zware regen wordt verwacht als gevolg van een lagedrukfront.  Het noordelijke deel van Thailand zal ondertussen ook koeler weer ervaren, aangezien hogedruklucht boven de Zuid-Chinese Zee de regio zal bedekken, waardoor de temperaturen in de ochtend zullen dalen, volgens de dagelijkse voorspelling van het TMD.

Profess Seree Supratid, directeur van het Centrum voor Klimaatverandering en Rampen aan de Rangsit University, schreef op Facebook dat dit lagedrukgebied de overstromingssituatie in het noordoosten zou kunnen verergeren en waarschuwde voor hoge waterstanden in de dammen en reservoirs in de regio.  associëren  Prof Seree zei dat de regen zaterdag in intensiteit zal toenemen en ook Bangkok, Pathum Thani, Samut Prakan en Nonthaburi zal treffen.

Meer water uit de bovenstroomse rivieren in het noorden zal het waterpeil van de Chao Phraya-rivier doen stijgen, met name in Nakorn Sawan, waardoor de overstromingssituatie in het gebied zorgwekkend wordt.  Volgens het ministerie van Rampenpreventie en Schadebestrijding treffen nog steeds overstromingen in 28 provincies in het noordoosten, het lagere noorden en het midden van het land.

Het ministerie verklaarde dat de overstromingen werden veroorzaakt door de moesson en de passage van storm Noru vorige week.  De overstromingen hebben 324.256 gezinnen getroffen, waaronder 242.210 gezinnen in 13 centrale vlakte-provincies, waaronder Ang Thong, Ayutthaya, Nonthaburi en Pathum Thani, en 65.029 huishoudens in 12 noordoostelijke provincies.

“In sommige provincies in de noordoostelijke en centrale provincies stijgt het waterpeil”, aldus het ministerie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!