Het leger van Thailand gaat de veiligheid in aanloop van de APEC top in Zuid-Thailand verhogen

SONGKHLA:- De veiligheid aan de zuidgrens van het land zal in de aanloop naar de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC)-top van volgende maand worden verstrekt. Generaal Woradej Dejraksa, hoofd van de Thepsatree Task Force, bezocht Joint Base 36⁄100 in het Saba Yoi-district van Songkhla en gaf troepen de opdracht om de grensbewaking op te voeren voorafgaand aan de leidersvergadering.  

De gezamenlijke basis is een samenwerking tussen Thailand en Maleisië bij het aanpakken van veiligheidsproblemen langs de gedeelde grens, met name drugshandel en illegale grensoverschrijdingen.

De legercommandanten Narongpan Jitkaewtae en Santi Sakuntanak hebben naar verluidt troepen in de regio opdracht gegeven om militante activiteiten nauwlettend te volgen om te voorkomen dat onrust en incidenten de bijeenkomst verstoren.  Gevraagd naar mogelijke activiteiten van militante groepen in de onrustige regio, zei generaal Narongpan dat het leger zeer alert was om de controle over de grens te behouden, ongeacht de APEC-bijeenkomst.

Hij zei echter dat er speciale voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om de veiligheid en het vertrouwen voor en tijdens de Apec-top te waarborgen.  Troepen hebben de opdracht gekregen om de veiligheid bij natuurlijke grensovergangen te vergroten en nauw samen te werken met het buurland bij het verzamelen van inlichtingen.

Eerder deze week zat de chef van de strijdkrachten, generaal Chalermpol Srisawasdi, een bijeenkomst voor van hoge functionarissen van de strijdkrachten en de nationale politiechef om de veiligheidsmaatregelen voor de APEC-top te bespreken.  De strijdkrachten en de Koninklijke Thaise politie zullen zorgen voor maximale veiligheid voor de buitenlandse staatshoofden en deelnemers en er zijn tot nu toe geen meldingen van verdachte activiteiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!