De internationale luchthaven van Thailand Suvarnabhumi bereidt meer personeel en balies voor om méér reizigers te kunnen verwerken

SAMUT PRAKAN:- De luchthaven van Suvarnabhumi heeft aanpassingen doorgevoerd om het hoofd te bieden aan de sterke toename van het passagiersvolume, dit na de opheffing van reisregels en Covid19beperkingen per 1 juni.

De algemeen directeur van de luchthaven Suvarnabhumi, Khun Kittipong Kittikachorn, zei dat de luchthaven deze maand naar verwachting gemiddeld 70.000 passagiers per dag zal verwerken, met 240 internationale en 220 binnenlandse vluchten per dag.  Het verwachte aantal omvat 42.000 internationale passagiers en 28.000 binnenlandse reizigers.

De luchthaven heeft nu meer personeel ingezet en had 318 incheckbalies samen met 196 Common Use Self-Service (CUSS) kiosken en 42 Common Use Bag Drops (CUBD) gereedgemaakt om een ​​toename van het aantal passagiers te vergemakkelijken, zo verklaarde khun Kittipong.

De loketten van de luchtvaartmaatschappijen zijn drie uur van tevoren open om de congestie van passagiers te verminderen, vooral tijdens de spits, voegde hij eraan toe.

Vorige week plaatste een passagier van een Thai Airways die vertrok vanuit Suvarnabhumi een video online met een lange wachtrij voor het inchecken, en beweerde dat sommige mensen meer dan drie uur moesten wachten om aan boord te kunnen gaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyatheb
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!