De hotels in Hua Hin en Cha Am zullen dit nieuwe jaar volgeboekt zijn

HUA HIN:- De hotels in de kustplaatsen Hua Hin en Cha Am zijn in deze nieuwjaarsperiode bijna volgeboekt, zo lieten de toerismeleiders van daar aan de pers weten.

Er waren zorgen dat de ontdekking van de ommicron-variant van COVID-19 bij drie Britse toeristen vorige week zou kunnen leiden tot een piek in annuleringen.

Dit is echter niet het geval gebleken.

Volgens Khun Chamnong Butsong, algemeen directeur van Veranda Resort Hua Hin Cha-am en adviseur van de Hua Hin Cha-am Tourism Business Association, bedragen de hotelboekingen in Hua Hin en Cha Am voor Nieuwjaar bijna 90 procent.

Khun Chamnong zei dat hoewel omicron de internationale markt heeft beïnvloed, het weinig invloed heeft gehad op de binnenlandse markt, waarbij Thaise toeristen momenteel bijna uitsluitend verantwoordelijk zijn voor alle toeristenaankomsten in Hua Hin en Cha Am.

Khun Chamnong vertelde dat het voornamelijk Thaise families zijn die dit nieuwe jaar Hua Hin en Cha Am bezoeken.

Tussen 28 december en 4 januari zal de hotelbezetting naar verwachting rond de 90 procent zijn, terwijl op oudejaarsavond naar verwachting veel hotels volgeboekt zullen zijn.

Terwijl sommige Thais normaal gesproken met nieuwjaar naar het buitenland zouden reizen, kiezen velen ervoor om bestemmingen zoals Hua Hin en Cha Am te bezoeken.

Daarnaast kunnen Thaise toeristen ook gebruikmaken van de We Travel Together-subsidieregeling van de overheid om kortingen te krijgen op kamerprijzen en dineren in restaurants.

Ondertussen zei Khun Isara Thapanaset, directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), Prachuap Khiri Khan Office, dat in december 90 procent van de toeristen naar Hua Hin Thais waren, eraan toevoegend dat tijdens Nieuwjaar het aantal reserveringen aangeeft dat veel hotels zullen  volgeboekt zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand 
Bron: Huahintoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!