Vrouw in Khon Kaen aangeklaagd voor het aanbieden van niet bestaand massagewerk in het land van de rijzende zon

KHON KAEN:- De politie van de divisie tegen mensenhandel heeft Khun Pawinee Yomseedum aan de hand van één door de rechtbank uitgevaardigd arrestatiebevel in haar huis in het hoofddistrict van Khon Kaen gearresteerd 

Volgens de Anti-Trafficking in Persons Division (ATPD) is de vrouw beschuldigd van het zich voordoen als een baan bemiddelaar en het bedriegen van mensen van grote sommen geld dat als salaris betaald zou worden om als masseuse in Japan aan het werk te gaan.

De 37-jarige Pawinee Yomseedum’s beschuldigd van fraude nadat ze een Facebook-account in haar eigen naam had gebruikt om reclame te maken voor de rekruteringsdienst, aldus de commandant de ATPD Sub-Division 2.

Ze beweerde dat de geïnteresseerden een baan in Japan konden krijgen voor degenen die haar het bemiddelingsgeld van elk 5.900 baht wilden betalen.  Velen maakten geld over naar haar bankrekening die ze later sloot, waardoor het contact met degenen die haar het geld hadden gestuurd, niet meer mogelijk was.

De gedupeerden sloegen de handen ineen en dienden een klacht in bij de onderafdeling die een arrestatiebevel van de correctionele rechtbank kreeg.

Khun Pawinee ontkende de aanklacht en vertelde de politie dat ze het geld had teruggegeven.  Een antecedentenonderzoek vond ook verschillende uitstaande arrestatiebevelen voor haar in arbeidsfraudezaken in Bangkok en Khon Kaen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!