BMA overweegt 4e Covid-injectie voor eerstelijns medische personeel en chronische patiënten

BANGKOK:- In een poging om de nieuwe Omicron-variant aan te pakken, is de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) van plan om een ​​vierde inenting aan mensen met hoge risico’s te geven.

De door het ministerie van Volksgezondheid aan de BMA Covid-19-vaccins zijn toegewezen, zullen worden verdeeld over verschillende groepen op basis van hun vaccinatiegeschiedenis en het risico om het virus op te lopen”, zei gouverneur-generaal Aswin Kwanmuang van Bangkok maandag.

“Mensen die nog nooit eerder zijn gevaccineerd, krijgen twee doses AstraZeneca als ze ouder zijn dan 18 jaar, of twee Pfizer-injecties als ze 12-17 jaar oud zijn,” zei Aswin.  

“Degenen die al de eerste prik hebben gekregen, krijgen hun tweede prik op basis van de formule van vaccincocktail en beschikbaarheid.”

Wat de booster-injectie betreft, kunnen mensen die vóór oktober Sinovac- of AstraZeneca-vaccins hebben gekregen, een derde injectie aanvragen binnen een interval van vier weken na de tweede injectie.  Ook degenen die hersteld zijn van Covid-19 kunnen een booster aanvragen.  De meeste boostershots die door BMA worden geleverd, zijn AstraZeneca.

“BMA zal ook een vierde injectie geven aan mensen in risicogroepen om hun immuniteit hoog te houden”, zei de gouverneur.  “Mensen in deze groepen zijn medische professionals die in nauw contact staan ​​met patiënten en mensen die lijden aan chronische ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en diabetes die hen kwetsbaar maken voor Covid-19.

“De BMA houdt een vaccinatieboekje bij van alle bewoners en zal hen waarschuwen om een ​​prik te krijgen wanneer de tijd rijp is bij de vaccinatie-eenheid die ze hebben geregistreerd”, voegde de gouverneur eraan toe.  “Mensen moeten op de hoogte blijven van de laatste updates van de BMA en zich zo snel mogelijk laten vaccineren om Bangkok voor iedereen veilig te maken.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!