De eerste groep Thaise staatsburgers die uit Soedan zijn geëvacueerd, in Bangkok belandt 

BANGKOK:- Een vliegtuig met 78 Thaise staatsburgers arriveerde gisteravond op luchthaven Don Muang in Bangkok, terwijl de evacuaties uit Soedan in een stroomversnelling kwamen. Premier Prayut bracht een bezoek aan de eerste groep evacués op het vliegveld om hen te verwelkomen.

“Deze operatie dient als een kritische test van de effectiviteit van de Thaise agentschappen en de overheid bij het beschermen van het welzijn van onze burgers”, zei de premier tegen verslaggevers.

Hij zei dat de evacuatie van Thaise burgers morgen (29 april) voltooid zou zijn.

Een van de evacués, de 22-jarige Sobariyah Saleah, beschreef het als een moeilijke en emotionele reis:
“Het geluid van geweren en bommen achtervolgt me nog steeds en maakt me bangdesalniettemin ben ik blij en bedankt aan degenen die onvermoeibaar hebben gewerkt om ons te helpen”, voegde ze eraan toe.

Volgens ambtenaren wachten momenteel 132 Thaise staatsburgers op evacuatie.

Het conflict tussen het Soedanese leger en een paramilitaire groep genaamd de Rapid Support Forces (RSF) heeft geleid tot een stormloop om buitenlandse diplomaten en burgers terug te halen.

Verschillende landen w.o. Nederland en België hebben onderdanen per vliegtuig geëvacueerd, terwijl sommige via Port Sudan aan de Rode Zee zijn gegaan, ongeveer 800 km (500 mijl) over de weg van Khartoum.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!