Wees gewaarschuwd ! dit weekend trekken er zomerstormen over Thailand

THAILAND:- Volgens het Thais Meteorologisch instituut zullen tot maandag zomerstormen over het hele land trekken

Veel gebieden zullen sterke wind, hagel en bliksem gaan meemaken, zo voegde het eraan toe.

De stormen worden door een hogedrukfront uit China aangewakkerd, dat zich over het noorden van Thailand zal verspreiden en sterkere zuidelijke en zuidoostelijke winden zal brengen, beladen met vocht uit de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee, aldus de TMD.

Mensen die in het onweer terechtkomen, wordt geadviseerd om uit de buurt van open ruimtes, grote bomen, zwakke bouwconstructies en reclameborden te blijven. Ze wordt ook geadviseerd om geen metalen voorwerpen te dragen of te dragen en het gebruik van mobiele telefoons tijdens onweer te vermijden.

De stormwaarschuwing geldt voor de volgende provincies:
NoordMae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Tak, Sukhothai, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun.
NoordoostenLoei, Chaiyaphum, Khon Kaen, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram,Surin, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.
CentraalNakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphanburi, Lopburi, Saraburi, Singburi, Ang Thong, Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom en Bangkok en omgeving.
OostNakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaew, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat

Maandag
NoordMae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Tak, Sukhothai, Kamphaeng Phet en Phitsanulok.
CentraalNakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphanburi, Singburi, Ang Thong, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom en Bangkok en omgeving.
Zuid (oostkust): Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan

Oostelijke en zuidoostelijke winden die over de Golf, het zuiden en de Andamanse Zee heersen, zullen meer regen en mogelijk onweer naar het zuiden brengen. Bij onweersbuien stijgen de golven tot 1 tot 2 meter hoog.

Kleine boten in de Golf van Thailand worden gewaarschuwd om van zondag tot en met dinsdag (30 april – 2 mei) aan wal te blijven.

Weersverwachting voor vandaag en morgen:
Bangkok en de omliggende gebieden zullen volgens de TMD-voorspelling warm weer ervaren met bewolkte luchten en onweersbuien in meer dan 10% van het gebied, met minimale temperaturen van 25-27° Celsius en maximale van 34-38° Celsius en zuidelijke winden van 10-20km/uur.

Het noorden heeft een bewolkte lucht en hoge temperaturen in sommige gebieden, met onweersbuien en harde wind in de provincies Tak, Phitsanulok en Phetchabun, met een minimale temperatuur van 23-26° Celsius en maximaal 38-42° Celsius.

Het noordoosten zal warm weer hebben met bewolkte luchten en onweersbuien en harde wind in Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Surin en Si Sa Ket, met een minimale temperatuur van 23-26° Celsius en maximum van 37-39° Celsius.

In de centrale regio wordt het heet tot zeer heet met bewolkte luchten. Onweersbuien in 10% van het gebied en harde wind, voornamelijk in Uthai Thani, Kanchanaburi, Ratchaburi en Saraburi, met een minimale temperatuur 23-26° Celsius en maximaal 37-40° celsius.
In het oosten zullen in 20% van het gebied onweersbuien ontstaan ​​met sterke wind, voornamelijk in Nakhon Nayok, Prachinburi, Chonburi, Chanthaburi en Trat, met een minimale temperatuur van 24-26°Celsius en maximaal 33-39° Celsius.

Zuid (oostkust): Heet weer met onweersbuien in 20% van het gebied, voornamelijk in Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat, met een minimale temperatuur van 24-26° Celsius en maximaal 34-37° Celsius 

Zuid (westkust): Heet weer met onweersbuien in de provincies Phang Nga, Phuket, Trang en Satun , met een minimale temperatuur van 24-27° Celsius en een maximale temperatuur van 33-37° Celsius.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!