De door de Thaise regisseur Weerasethakul geregisseerde film “Memoria” voor het Cannes Film Festival 2021 geselecteerd

~WIE DE TOP NIET HAALT, KENT DE VLAKTE NIET~
(Bij het begin beginnen)

BANGKOK:- Één door Thailand geregisseerde film met in de hoofdrol Tilda Swinton is geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Film Festival 2021, de eerste keer in 11 jaar dat een Thaise filmmaker te zien zal zijn in de top van het prestigieuze festival.

De film “Memoria” is geregisseerd door Apichatpong Weerasethakul, een Thaise regisseur wiens eerdere opname in Cannes in 2010 was, waarmee hij de Palme d’Or won voor Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives.

Zijn nieuwste film speelt zich echter volledig af in Colombia – precies in Bogota, maar ook in de bergen en archeologische vindplaatsen van het Latijns-Amerikaanse land.

“Memoria” is een internationale productie met de Britse actrice Swinton in de rol van Jessica, een vrouw die bij het aanbreken van de dag wordt opgeschrikt door een luide knal en op zoek gaat naar de oorsprong van het sonische mysterie dat haar ziel achtervolgt.  

In de film, in het Spaans en Engels, speelt ook de Franse actrice Jeanne Balibar de hoofdrol.  De internationale coproductie wordt gefinancierd door een lange lijst van meer dan 10 productiemaatschappijen en artistieke subsidies, waaronder uit Colombia, Thailand, Frankrijk, Engeland, China en nog veel meer.

Dit is de derde keer dat Khun Apichatpong is uitgenodigd voor de Cannes festival , die wordt beschouwd als de hoogste klasse van de wereldcinema.  In 2015 vertoonde hij Cemetery of Splendour, een heldere allegorie van Thailand na de staatsgreep, in de zijbalk Un Certain Regard-sectie.

Khun Apichatpong heeft dit jaar ook nog anders een film in Cannes ter promotie ingezonden: een korte film in de bloemlezing The Year of the Everlasting Storm, waarin zeven regisseurs uit de hele wereld reflecteren op de Covid-19 pandemie.

Het 74e filmfestival van Cannes vindt plaats van 6 tot 17 juli en is verplaatst van de gebruikelijke plek in mei vanwege de Covid19 situatie in Frankrijk.  Vorig jaar werd het festival afgelast.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!