WeVo-chef wacht opnieuw een aanklacht wegens majesteitsschennis

~MEER PIJLEN OP DE BOOG HEBBEN~
(In deze: over meer aanklachten beschikken)

BANGKOK:- De Thaise activist Piyarat Chongthep alias “Toto”, hoofd van de We Volunteer (WeVo) bewakers voor de pro-democratische protesten, moest zich gisteren bij de politie voor de onderdrukking van technologiecriminaliteit melden om meer majesteitelijke beschuldigingen te horen.  

Khun Piyarat werd al beschuldigd van majesteitsschennis in Kalasin.  Hij werd vorige maand in het Yang Talat-district van de provincie Kalasin aangehouden en vervolgens op 5 mei tegen een borg van 200.000 baht vrijgelaten op voorwaarde dat hij een elektronische bewakingsarmband droeg

Hij verklaarde gisteren niet te weten onder welke omstandigheden hij deze keer van het misdrijf werd beschuldigd, aangezien hij de details nog moest lezen.  Maar hij geloofde dat het misschien vóór de lastering in Kalasin was gebeurd.

Khun Piyarat werd in voorlopige hechtenis genomen nadat hij was aangeklaagd wegens majesteitsschennis en het overtreden van computerwetten nadat hij spandoeken had opgehangen die de monarchie in Kalasin zouden belasteren en de bannerfoto’s in januari op sociale media had gedeeld.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassayos Ngamkham
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!