De burgemeester van Pattaya is van plan om van Pattaya een toeristenstad van wereldklasse te maken, net zoals Dubai, Singapore en Miami

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya is van plan om van Pattaya om na de Covid19 pandemie, een toeristenstad van wereldklasse te maken die vergelijkbaar is met topsteden in de wereld zoals Dubai, Singapore en Miami, dit als onderdeel van het Eastern Economic Corridor-project.

De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume, vertelde tegen de lokale pers: “Het NEO Pattaya of New Pattaya-plan maakt deel uit van het EEG-plan (Economic Eastern Corridor) dat economische ontwikkeling, betrokkenheid van de gemeenschap, cultuur en het milieu ondersteunt.”

 “Nadat de Covid19 pandemie wereldwijd is afgenomen en het toerisme is hervat, verwachten we meer binnenlandse toeristen van hoge kwaliteit die meer inkomsten zullen genereren.  Dit zal samengaan met buitenlandse toeristen die terugkeren, maar we zijn nu gefocust op het op de been brengen van binnenlandse toeristen van hoge kwaliteit. ”  

De burgemeester vervolgt: “We verbeteren Pattaya om een ​​betere plek te worden om te werken en te wonen.”

“We zullen stadsmodellen uit Singapore, Dubai en Miami als voorbeeld gebruiken, aangezien het strandsteden zijn zoals Pattaya, om te zien hoe je een toeristenstad van wereldklasse kunt worden met een bruisend nachtleven, gezinsactiviteiten en een diverse economie.”

 “We zijn ook bezig met het ontwikkelen en verbeteren van de‘ Old Town Naklua ’-markt, Koh Larn, de Bali Hai-pier, Khao Thap Phraya, Walking Street, Pattaya Beach Walk en Jomtien Beach die in het EEG-plan zijn opgenomen.”

De lokale pers merkte op dat de plannen voor dit project groot zijn, inclusief een monorail, hogesnelheidstrein, skywalk, cruiseschipterminal, een gerenoveerde en verbeterde Walking Street, waardoor de stad een middelpunt wordt van film en cultuur, en nog veel meer.  Al deze plannen waren begonnen vóór Covid-19.

Een belangrijk aandachtspunt van het project is het diversifiëren van de economie die voorheen voor ongeveer 80 procent van het BBP in Pattaya afhankelijk was van toerisme.  De stad wil dat naar ongeveer 60 procent brengen door zich te concentreren op MICE, sportevenementen, filmevenementen en andere zakelijke bezigheden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaNews 
Vertaling: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: The PattayaNews 

5 gedachten aan “De burgemeester van Pattaya is van plan om van Pattaya een toeristenstad van wereldklasse te maken, net zoals Dubai, Singapore en Miami”

  1. Steden als Miami en Singapore bestaan al, dus waarom nog meer van hetzelfde? Ze moeten oppassen dat ze de gouden formule niet uit het oog verliezen. Al die projecten kosten geld en maakt pattaya alleen maar duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!