Grote groep Thais en buitenlanders dienen politierapporten in waarin ze beweren miljoenen baht te hebben verloren door vermeende fraude

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Tientallen Thaise staatsburgers en buitenlanders hebben bij de politie van Pattaya aangifte gedaan nadat ze beweerden een gecombineerd bedrag van miljoenen baht te hebben verloren door vermeende online investeringen en advertentiezwendel.

Alleen al deze week hebben ongeveer 70 slachtoffers de vermeende zwendel gemeld bij de politie van Pattaya.  Volgens de politie van Pattaya hebben nog eens 130 slachtoffers eerder aangifte van deze zwendel gedaan.

Slachtoffers legden aan de politie van Pattaya uit dat de verdachten op verschillende manieren reclame maakten voor online investeringen, vooral op LINE- en Facebook-groepen, inclusief Facebook-opmerkingen.  De slachtoffers moesten minstens 500 baht betalen om deel te nemen aan het programma dat de verdachten aanboden, wat naar verluidt een complete zwendel was.

Eens lid van het programma, moesten de slachtoffers volgens de slachtoffers ongeveer 60 keer online advertenties van verschillende websites bezoeken en bekijken.  Ze zouden dan zes procent winst ontvangen uit hun oorspronkelijke investering nadat ze de advertentiesites hadden bezocht en de video’s hadden bekeken.

Sommige van deze slachtoffers beweren tot een miljoen baht te hebben geïnvesteerd.  De verdachten van de zwendel, inclusief de beheerders en websites, zijn later echter naar verluidt met het geld van de slachtoffers met de noorderzon vertrokken zijn.

De politie van Pattaya heeft verklaard dat ze hebben ontdekt dat de oorspronkelijke websitebeheerders Thaise staatsburgers zijn en met meerdere andere instanties en politie-afdelingen aandachtig aan de zaak werken.

De verdachten hebben naar verluidt ook meer dan 28 LINE groepen alleen met veel websites, zoals hieronder te zien is.  Dit houdt niet eens rekening met profielen op Facebook waarvan wordt aangenomen dat ze nep zijn, zoals ook hieronder te zien is.

Volgens de politie van Pattaya zijn er ongeveer 10.000 slachtoffers in Thailand, terwijl er in Pattaya ongeveer 200 slachtoffers zijn.  In totaal zijn volgens de politie honderden miljoenen verloren gegaan bij de zwendel in Thailand.  Aangenomen wordt dat de verdachten deze zwendel ook in het buitenland hebben uitgevoerd voor een onbekend bedrag aan bedrogen geld.

De politie zet haar onderzoek voort om de vermeende oplichters te vinden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaNews 
Vertaling: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: The PattayaNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!