Thailand streeft ernaar om tegen 2030 de productie van elektrische voertuigen met 30% opgeschaald te hebben

~IETS ZWART OP WIT WILLEN ZIEN~
(Gemaakte afspraken op papier (contract) vastleggen om problemen te voorkomen)

BANGKOK:- Thailand streeft ernaar om tegen 2030 30% van de autoproductie te hebben als elektrische voertuigen in een poging om de luchtvervuiling tot een minimum te beperken, aangezien de luchtkwaliteit in een aantal provincies in Thailand, met name Bangkok en Chiang Mai, op een niveau is geclassificeerd als ongezond en zelfs  gevaarlijk in rapporten van IQAir.

De productie uit elektrische voertuigen zou moeten bestaan uit onder meer auto’s, motoren en bussen.  

De Minister van industrie, Khun Suriya Jungrungreangkit maakte bekend dat de regering “het gebruik en de productie van elektrische voertuigen wil versnellen, met nationale strategieën die gericht zijn op het milieu en luchtvervuiling”, aldus een verslag van Bloomberg.

Het verbranden van gewassen in noordelijke provincies is een belangrijke factor in de vervuiling van Thailand.  Hoewel gasemissies van auto’s, bussen en vrachtwagens niet de hoofdoorzaak zijn van de slechte luchtkwaliteit, toonde een recent onderzoek van Nissan Motor Co aan dat 91% van de Thais een elektronische auto zou kopen vanwege de impact op het milieu.

De regering onderzoekt ook belastingvoordelen voor kopers en investeringsprikkels voor bedrijven om Thailand te helpen zijn doel tegen het einde van het decennium te bereiken, aldus Khun Suriya.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!