China opent vierde grensovergang voor de koning van de Thaise fruit….de Durian

~ALS DE VIS GOEDKOOP IS, STINKT ZE~
(Als De herkomst ergens van niet te vertrouwen is)

CHINA:- De Chinese douaneautoriteiten hebben de grensovergang Dongxing in de regio Guangxi geopend voor fruitimport uit Thailand. De grenspoort, die dicht bij Vietnam ligt, is ook geopend om de congestie te verminderen bij de grenspoorten van Mohan, Youyi Guan en Pingxiang, die aanvankelijk werden gebruikt voor het transport van fruit uit Thailand.

“De opening van de grenspoort in Dongxing is geweldig nieuws voor Thaise fruittelers en -exporteurs, vooral tijdens het doerian-seizoen in april en mei”, zo vertelde khun Phichead Wiriyaphaha, de directeur van het Departement van landbouw.

“China is één van de belangrijkste importeurs van Thais fruit en bestelt jaarlijks tot 22 variëteiten fruit met een waarde van meer dan 100 miljard baht, zo zei hij.

In de eerste vier maanden van dit jaar heeft Thailand 216.000 ton doerian ter waarde van meer dan 21,6 miljard baht naar China geëxporteerd.

“Zodra de Dongxing-poort is geopend, verwachten we dat de export van durian aanzienlijk zal stijgen. De afdeling is van plan om het personeel te stimuleren voor het afgeven van kwaliteitscertificaten om de export van fruit te versnellen, ”zo vervolgde hij.

Khun Phichead voegde eraan toe dat China nu vereist dat Thais fruit ofwel afkomstig is van boerderijen die goede landbouwpraktijken of GAP-certificering hebben gekregen, of verwerkt worden in fabrieken met GMP-certificering, Good Manufacturing Practices (Goede fabricagemethoden)

“Op de website van de Algemene administratie van de Chinese douane, het GACC staan ​​38.757 plantages en 1.587 voedselverwerkende bedrijven genoteerd die fruit naar China kunnen exporteren”, zei hij. “Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 30.076 plantages die in 2020 waren goedgekeurd.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in China 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!