Buren in Centraal Thailand hebben de balen van hun hamsterende buurvrouw 

RATCHABURI:- De buren hebben er genoeg van nadat een huisvrouw zoveel rommel en afval verzamelde dat ze zijn begonnen met het plaatsen van afdek-zeilen rond het hek op de weg.  De eigenaresse is een 58-jarige vrouw die geen spullen weggooit.  

De buren vertelden dat de stankoverlast niet te harden is, en dat ze moeite hebben om de weg in het dorp te gebruiken en er bestaat er angst voor brand.  Het huis is gelegen in Charoensuk Village 3 in de provincie Ratchaburi.  De vrouw woont alleen en hamstert al jaren spullen.

 Van huis-uit is de vrouw verkoopster van tweedehands spullen.  Maar verzamelt ook etensresten om zwerfhonden te voeren en bewaart het eten in een plastic zakken.  Veel afval wordt op stapels voor haar huis en rondom haar hek geplaatst.  De ingang van de woning staat zo vol met spullen dat de poort niet meer dicht kan.  Buren zijn bang dat er brand zal ontstaan ​​omdat het erg warm weer is.  Ze geloven ook dat slangen en insecten onder de stapels afval leven.  Naast haar huis bij het hek staat het afval inmiddels hoger dan het hek.

 Khun Krit 48 jaar en Khun Suwat 36 jaar zijn buren die tegenover de vrouw wonen.  Beide stellen dat de vrouw al meer dan 30 jaar in dit huis woont.  Ze was dienstmeisje en begon tweedehands spullen te verkopen.  In de afgelopen jaren heeft ze meer spullen verzameld, maar het meeste is gewoon afval.  Er is geen ruimte meer in haar huis, dus heeft ze spullen buiten op de weg gezet.  Als ze werd gewaarschuwd, zei ze: “het is een openbare ruimte, ik mag de weg gebruiken”.  

De buren hebben klachten ingediend bij aanverwante sectoren.  De vrouw verstopte alle spullen in haar huis en bracht ze weer naar buiten als de ambtenaren vertrokken.  Nu is het inmiddels zo dat de vrouw binnen 2 weken al het afval moet opruimen of krijgt een boete van 20.000 Baht gepresenteerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!