Oma in Rayong door haar buurman op schandalige van al haar oudedag centjes berooft 

RAYONG:- Een oma heeft al haar spaargeld ter waarde van ongeveer 600.000 baht aan haar vriendelijke buurman, bewaker van beroep verloren. De oma kent deze bewaker al meer dan 10 jaar.  Hij wisselde haar pinpas en liet 1 baht op haar rekening staan.  

De 80-jarige Khun Sujin Puenpa deed op 13 mei 2022 aangifte bij het politiebureau van Rayong.  De oma wilde aangifte doen tegen Khun Surachart Wongjan, een bewaker die bij een plaatselijk bedrijf werkt.  De man had haar pinpas gebruikt om 610.000 baht op te nemen, dit was al het geld dat ze haar hele leven had gespaard.

Khun Sujin verklaarde in tranen dat er nog maar 1,24 THB op haar rekening staat.  Ze was ervan overtuigd dat Surachart de persoon is die haar geld uit de ATM getrokken heeft.

Ongeveer 2 maanden geleden vroeg ze aan Khun Surachart om te helpen om voor haar 20.000 baht te pinnen.  Ze gaf de bewaker haar kaart en hij gaf haar keurig het geld en de pinpas terug. De sluwe Surachart had van kaart geskimd en de bejaarde vrouw besefte het pas toen het te laat was.  

Een buurvrouw hielp haar om naar een geldautomaat te komen.  Sujin probeerde geld van haar eigen rekening op te nemen, maar de machine liet haar dat het verkeerde wachtwoord ingegeven werd.  De oma pakte toen haar bankboekje en ging naar de bank.  Een medewerker heeft haar bankboek bijgewerkt en haar laten weten dat er nog maar 1 THB op de rekening staat.

 Ze geloofde deze informatie niet en de medewerker vroeg om haar kaart te zien.  Toen ontdekten ze dat de kaart van Surachart was en niet van Sujin.  Dit is dezelfde man die uit vriendelijkheid geld van haar rekening heeft gehaald.  Sujin kent de man al meer dan 10 jaar aangezien hij naast de deur woont.  

Khun Surachart liet weten dat hij vele malen geld voor haar heeft opgenomen.  De bewaker heeft zijn baan opgezegd en is 2 maanden geleden verhuisd.  Voordat hij verhuisde, gaf Sujin hem nog 8.000 Baht om te helpen.  Sujin zegt: “Hoe kon je me dit aandoen, heb alsjeblieft medelijden met me en geef het geld terug.  Dit is het laatste van mijn geld na de verkoop van mijn land.  Ik wilde het geld gebruiken om mijn laatste huis te bouwen, en nu ben ik blut.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!