Monnik in Oost-Thailand beweert dat drugs hem hielpen bij het mediteren

CHONBURI:- Hier voor de verandering weer eens een monnikenschandaal in het land van de glimlach. De politie in het Nong Yai-district van Chonburi heeft een lokale monnik gearresteerd dit 6 methamfetaminepillen en een zak crystal methamfetamine, of ​”Ice” in zijn bezit had.

De politie vond de drugs eerder deze week tijdens een inval in een tempel nadat de lokale bevolking hen had gewaarschuwd voor een monnik die volgens hen illegale drugs gebruikte.

Lokale journalisten wisten de melden dat de monnik, de 57-jarige Choochart Somsakunmontree, beweerde dat de medicijnen hem hielpen te mediteren en een hogere gemoedstoestand te bereiken, ondanks het verbod op boeddhistische voorschriften.  Hij gaf bij de politie toe dat hij de drugs voor zichzelf had gekocht, maar ontkende ze te hebben verkocht of problemen voor anderen te veroorzaken.

De tempelabt laïciseerde phra Choochart en beval hem het boeddhistische kloosterleven te verlaten voordat de politie hem naar het politiebureau van Nong Yai bracht voor verdere juridische stappen.  De politie doet onderzoek om erachter te komen van wie Choochart de drugs heeft gekocht.

Jammer genoeg zijn de berichten over monniken die drugs gebruiken, methamfetamine bij zich hebben, alcohol drinken, rijden onder invloed, geld witwassen, stelen, snuiven aan vrouwenondergoed, moorden plegen en daten met vrouwen zijn veelvoorkomende krantenkoppen in het koninkrijk.  Eerder deze maand berispte premier Prayut Chan-o-cha Thaise monniken voor het “overtreden van de regels” na verschillende schandalen.

Vorige week ontvingen twee beginnende monniken in de noordelijke provincie Chiang Rai in Thailand nogal onheilige offers in hun aalmoesschalen, volgens een andere monnik in hun tempel.  De monnik postte vorige week op Facebook dat de novicen condooms in hun aalmoesbakjes hadden gevonden.  De monnik geloofde dat iemand de condooms in de kommen zou hebben gesmokkeld omdat er tegenwoordig veel negatieve verhalen over monniken in het nieuws zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!