Buitenlanders zoals U en ik kunnen volgende week al een vaccinatie tegen het Covid19 virus krijgen

~WIE DE KLOK LUIDT, KAN KERKGANGERS VERWACHTEN~
(Daden hebben gevolgen/consequenties)

BANGKOK:- De Thaise regering heeft aangekondigd dat alle buitenlanders die in Thailand wonen en zich hebben aangemeld voor vaccinatie vanaf komende maandag het Covid19 vaccin kunnen krijgen.

Khun Sophon Iamsirithaworn, de directeur van de afdeling Ziektebestrijding,  verklaarde gisteren dat de vaccinatie voor alle buitenlandse diplomaten in het land op dezelfde dag zou worden uitgevoerd als het massale vaccinatieprogramma van de regering, gebaseerd het geavanceerde registratiesysteem.

 “Momenteel zijn we begonnen met het vaccineren van diplomaten en hun families, en internationale organisaties – zoals VN-personeel, waarbij ze zich vooraf hebben geregistreerd om een ​​vaccin te krijgen van aangewezen ziekenhuizen,” zo vertelde  Dr. Sophon.

Volgens dr. Sophon moesten alle diplomatieke medewerkers, consulaire vertegenwoordigers en medewerkers van internationale organisaties in Thailand zich van 1-6 juni registreren via www.ThailandIntervac.com/diplomats. Daarbij wordt gelijk een vaccinatie datum vastgesteld.

De vaccinaties zouden plaatsvinden in MedPark Hospital en Vimut Hospital.

 “Alle andere buitenlanders kunnen de vaccinaties als op dezelfde dag als de Thaise bevolking krijgen”, zo vertelde Dr. Sophon op een online forum getiteld “Briefing for Thailand Journalists on the National Vaccine Rollout”.

“Daarbij wordt nadruk gelegd op ouderen en degenen met zeven onderliggende ziekten.”

Het forum werd mede georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de media uit te rusten met informatie over vaccinschema’s, zodat deze synchroon publieken als met de overheid.

Dr. Sophon vervolgde dat buitenlanders die zich willen laten vaccineren zich ook moeten registreren via www.ThailandIntervac.com.  Degenen die via de Mor Prom-applicatie hebben geboekt, krijgen een AstraZeneca-prik.

Dr. Sophon zei dat er meer vaccins aan Bangkok zouden worden toegewezen dan aan andere provincies, aangezien de bevolking in de hoofdstad dicht is en de verspreiding van Covid-19 nog steeds relatief hoog is.

“Er zullen in totaal bijna een miljoen doses AstraZeneca en Sinovac worden toegewezen aan Bangkok,” zei Dr. Sophon.

 “In de eerste twee weken moeten er zo’n vijfhonderdduizend doses worden toegediend. De Thaise regering verwacht op korte termijn 61 miljoen doses van AstraZeneca en ongeveer 10-15 miljoen doses van Sinovac.

De afdeling onderhandelt ook met Pfizer om nog eens 20 miljoen doses te leveren en Johnson & Johnson voor 5 miljoen doezels van hun vaccin, zo verkondigde de directeur van de afdeling ziektebestrijding.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!