Thailand vreest voor een Covid-storm uit Oosten

~EEN MENS LIJDT HET MEEST VAN DE ZORGEN DIE HIJ VREEST~
(Zorgen veroorzaken vaak nutteloos lijden)

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, liet weten zich uiterst zorgen te maken over de situatie in Sa Kaeo, waar tot 1.000 mensen de grens vanuit Cambodja n via officiële controleposten zijn overgestoken, zo maakte de woordvoerder van het centrum, Khun Taweesilp Visanuyothin bekend.

“Minstens 10% van hen zou besmet zijn”, aldus de woordvoerder.

Degenen waarvan is bevestigd dat ze besmet zijn met het coronavirus, zullen linea recta naar het ziekenhuis of veldhospitaal worden gestuurd, zei Dr. Taweesilp, eraan toevoegend dat er voldoende bedden voor deze patiënten beschikbaar waren.

Wat betreft degenen die mogelijk zijn blootgesteld aan Covid-19 maar nog niet ziek zijn, ze zullen worden geïsoleerd in lokale quarantainevoorzieningen die door de staat zijn georganiseerd, hoewel het Sa Kaeo-comité voor overdraagbare ziekten de CCSA heeft laten weten dat veel faciliteiten in de provincie al bezet waren  en er is misschien niet genoeg om nieuwkomers te huisvesten, zei Dr. Taweesilp.

Hij voegde eraan toe dat de afgelopen 24 uur 78 Cambodjaanse staatsburgers, 40 uit Myanmar en negen Laotiaanse staatsburgers zijn gearresteerd wegens illegale binnenkomst via natuurlijke grensovergangen.

Ondertussen vertelde premier Prayut Chan-o-cha tijdens een parlementaire vergadering dat de regering deze maand verwachtte Covid-19-vaccins te kopen van andere fabrikanten dan die waarvan de regering al had gekocht of van plan was te kopen.

De regering zal de reguliere en speciale begrotingen gebruiken, evenals leningen om vaccins te kopen, zei de premier.

De Thaise afdeling ziekte bestrijding heeft inmiddels  een eerste batch van 100.000 Covid-19-vaccindoses afgeleverd aan het Department of Corrections om gevangenisfunctionarissen en gevangenen in provincies die zijn aangewezen als rode zones, te inoculeren.  Er zal prioriteit worden gegeven aan oudere gedetineerden en gedetineerden met onderliggende gezondheidsproblemen.

Ondertussen registreerde Thailand in de afgelopen 24 uur 39 Covid-19-doden en 3886 nieuwe gevallen, meldde het ministerie van Volksgezondheid vandaag.  Het aantal was fors hoger dan de dag eerder.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!