De CP groep heeft plannen om 700 7/Eleven gemakswinkels te openen

~NIET BIJ DE PAKKEN NEERZITTEN~
(Zich niet ontmoedigen, ook niet als hij tegenslag heeft)

BANGKOK:- De CP All Plc group, de exploitant van 7-Eleven gemakswinkels, is van plan dit jaar 11,5-12 miljard baht uit te geven om hun verkoopactiviteiten uit te breiden. Khun Kriengchai Boonboapichart, de financieel directeur van het bedrijf, zei dat 4,1 miljard baht van de totale uitgaven bestemd is voor investeringen in nieuwe projecten, dochterondernemingen en distributiecentra, 3,8 tot 4 miljard voor winkeluitbreiding, 2,4-2,5 miljard voor winkelrenovaties en  de resterende 1,3-1,4 miljard is bestemd voor vaste activa en IT-systemen.

Het bedrijf is van plan dit jaar 700 nieuwe gemakswinkels te openen, vergelijkbaar met vorig jaar.

In het eerste kwartaal van dit jaar werden zo’n 155 nieuwe 7-Eleven-winkels geopend. “We zullen doorgaan met het openen van nieuwe winkels, maar wel met een meer voorzichtige aanpak. Er zijn veel onzekerheden, we zullen locaties gaan selecteren die de juiste inkomsten kunnen genereren en een echte vraag van klanten hebben”, aldus khun Kriengchai.

“Bovendien moet elke locatie over de mogelijkheid beschikken om onze O2O [online-to-offline] retailstrategieën te ondersteunen.”

CP All exploiteerde aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar 12.587 vestigingen van 7-Eleven. Van het totaal waren 6.771 winkels eigendom van zakenpartners en waren 5.816 winkels eigendom van CP All.

CP All rapporteerde een totale omzet van 547 miljard baht in 2020, een daling van 4,3% ten opzichte van het voorgaande jaar, met een nettowinst van 16,1 miljard, een daling van 27,9%. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de totale omzet van het bedrijf met 8,5% op jaarbasis tot 133 miljard baht, met een nettowinst van 2,59 miljard, een daling van 54%.

De daling van de inkomsten word grotendeels toegeschreven aan uitbraken van de pandemie, wat resulteerde in een langzaam herstel van de binnenlandse consumptie, verminderde koopkracht van de consument en een gebrek aan toerisme.

Het aantal bezoekers per winkel per dag daalde in het eerste kwartaal van dit jaar tot 845, een daling van 949 in 2020 en een piek van 1.187 vóór de Covid-19-uitbraak.

De regering heeft maatregelen aangekondigd om de pandemie onder controle te krijgen, met als gevolg een afname van de economische activiteiten. Het langzame herstel van de toeristenindustrie en de binnenlandse consumptie hebben ook de vooruitzichten geschaad.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Somchai Poomlard
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!