Bij een undercover operatie zijn in Nonthaburi twee Thaise gearresteerd met 9.000 valse biljetten van 100 dollar in hun bezit 

NONTHABURI:- De Thaise politie arresteerde in samenwerking met functionarissen van de Amerikaanse geheime dienst een Thaise vrouw en een Thaise man in de provincie Nonthaburi en nam bij hen 9.000 valse bankbiljetten van 100 dollar in beslag.

De gezamenlijke operatie tussen het Cyber ​​Crime Investigation Bureau en de officier van de Amerikaanse geheime dienst van de Amerikaanse ambassade leidde tot de arrestaties van de 49-jarige Khun Monsaji La-ongnual, en 58-jarige Khun Panudet Wongnamnong. Beiden werden in de wijk Pak Kret in Nonthaburi gearresteerd.

De twee bureaus planden de operatie nadat ze een tip hadden gekregen dat er via sociale media valse Amerikaanse dollarbankbiljetten werden verkocht.

De Thaise politie en Amerikaanse functionarissen planden de arrestatie en lieten een undercoveragent contact opnemen met Monsaji om 2000 valse bankbiljetten van haar te kopen.

De verdachte werd gearresteerd in haar flatgebouw toen ze uit haar kamer kwam om de valse bankbiljetten aan de undercoveragent te overhandigen.

Monsaji beschuldigde later Panudet ervan en zei dat ze de valse bankbiljetten van hem had gekregen.  De functionarissen lieten Monsaji vervolgens Panudej bellen om haar nog 7.000 valse bankbiljetten te bezorgen in een winkelcentrum in Thong Thani en arresteerden hem daar.

Generaal Torsak Sukwimol, plv. commissaris-generaal van de politie, zei dat het afdrukken van de valse bankbiljetten van hoge kwaliteit waren.

De twee verdachten werden beschuldigd van valsmunterij met de bedoeling de biljetten te verkopen.

Torsak zei dat de Thaise politie heeft ontdekt dat valse Amerikaanse bankbiljetten zich verspreiden in Thailand en soms ook naar buurlanden.  Soms werden de valse bankbiljetten uitgewisseld gevonden bij geldwisselaars op de luchthaven van Singapore. Torsak vervolgde met te zeggen dat er vaak valse Amerikaanse dollar biljetten in Laos werden gevonden.

Als de 9.000 biljetten waren ingewisseld bij wisselkantoren, had dit een schade van 34 miljoen baht kunnen veroorzaken, zei Torsak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!