Bekende Thaise activist verzoekt premier Prayut om de aankoop van een onderzeeër van Chinese makelij te heroverwegen

~OP DE GROTE TROM SLAAN~
(Aandacht proberen te krijgen voor diens zaak)

BANGKOK:- De bekende Thaise activist Khun Srisuwan Janya heeft premier en minister van Defensie Prayut Chan-o-cha opgeroepen om opnieuw na te denken over de aanschaf van een onderzeeër van Chinese makelij, waarbij hij zegt dat de recente Indonesische onderzeeërramp en de laatste COVID19 situatie een herziening rechtvaardigen.

Minstens 53 matrozen stierven onlangs toen een Indonesische onderzeeër in de wateren voor de kust van Bali zonk en vervolgens in tweeën brak.

“De regering moet de levering van de onderzeeër in ieder geval met 10 jaar uitstellen of totdat het land in een betere economische situatie verkeert na herstel van de economische gevolgen van de COVID-19-pandemie”, aldus khun Janya, secretaris-generaal van de Vereniging voor de bescherming van de Thaise grondwet.

Hij uitte ook zijn vrees dat de maritieme ramp in Indonesië opnieuw zou kunnen plaatsvinden in dit land als gevolg van de onervarenheid van Thailand in het omgaan met onderzeeërs.

Thailand heeft al meer dan 70 jaar geen onderzeeër meer gehad sinds de laatste vier in 1954 werden ontmanteld, terwijl Indonesië veel ervaring heeft met het bedienen ervan in de afgelopen 44 jaar, zo meent de activist. Toch vindt de ramp in Indonesië plaats ondanks dat ze uitgebreide ervaring hadden, zei hij.

In plaats van door te gaan met de aanschaf van een onderzeeër van 36 miljard baht, zou de regering zich moeten verbinden om zoveel mogelijk van de staatsbegroting te gebruiken om de pandemie te bestrijden, aldus Janya.

Onderwijl loopt in Thailand het aantal doden als gevolg van een nieuwe golf van COVID19 infecties gestadig op.

Het einde van deze crisis is nog lang niet in zicht, en volgens Janya lijkt Thailand het laatste land in de ASEAN te worden dat al zijn mensen tegen COVID-19 heeft ingeënt.

Dit zal de beheersing vertragen en het economische herstel van het land mverder vertragen, en bijgevolg leiden tot de noodzaak om nog meer overheidsschulden op te lopen. Dit zou de regering uiteindelijk kunnen overweldigen als ze niet voorzichtiger is, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: chiangmaione.com

Eén gedachte over “Bekende Thaise activist verzoekt premier Prayut om de aankoop van een onderzeeër van Chinese makelij te heroverwegen”

  1. .. Stel dat de order wordt geannuleerd.. Moeten alle inmiddels door de Chinezen aan Thaise rijksdienaren betaalde smeergelden dan worden terugbetaald..? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!