Thaise snoepwinkel krijgt gemengde beoordelingen over boeddhistische snoepjes in amulet-vorm

~EEN GAT IN DE MARKT~
(Iets waar geld mee te verdienen is)

SAMUT SONGKHRAM:- Een Thaise snoepwinkel krijgt kritiek van veel lokale bewoners en wordt geprezen door anderen voor het maken van snoepboeddhistische amuletten, die meestal om de nek worden gedragen als ‘bescherming’ tegen boze geesten.

Madam Choops snoepwinkel in Samut Songkhram, net ten zuidwesten van Bangkok, zegt dat de eetbare amuletten gemaakt van Thaise kandijsuiker je innerlijke organen kunnen beschermen (maar waarschijnlijk minder succesvol in het beschermen van je tanden).

De mensen moeten 100 baht op tafel leggen voor een doos met 20 Boeddha-snoepjes.

“Bescherm zelfs je innerlijke organen, geschikt voor zowel de alcohol- als sportliefhebber. Ze zijn bedoeld om Songkran te vieren, en worden elke dag vers gemaakt . “

De bekende monnik Paivan Warawoono prees het idee van de snoepwinkel en schoot terug op degenen die kritiek hadden op Madam Choops, zeggende dat degenen die de suikeramuletten sterk afkeuren, ook kritisch moeten zijn over normale amuletten.

Hij vertelde de verslaggevers van Coconuts Bangkok dat normale amuletten “oplichterij voor mensen” zijn en worden geassocieerd met zwarte magie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!