Acht districten in de noordelijke provincie Chiang Mai overstroomd 

CHIANG MAI:- Door plotselinge rivieroverstromingen zijn afgelopen weekend 27 dorpen in acht districten van de noordelijke provincie Chiang Mai na zware regenval onder water komen te staan, zo meldde het departement van rampenbestrijding van de provincie.

Er werden overstromingen gemeld in de districten Chom Thong, Chiang Dao, Fang, Chai Prakan, Doi Tao, Samoeng, Mae Chaem en Hot, waarbij 120 huishoudens werden getroffen, waarvan de helft in het district Chom Thong, dat werd getroffen door het water aan beide zijden van de rivier. de rivier De Mae Klang-rivier, die buiten zijn oevers is getreden, wordt getroffen.

Het kantoor van de PDPM, liet vandaag weten (maandag) dat de situatie in het Hod-district weer normaal is, terwijl het overstromingswater in het Chiang Dao-district afneemt. Naar verluidt heeft het ministerie van Transport een commandocentrum in de provincie Chiang Mai opgezet om de overstromingen aan te pakken en de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

Ondertussen voorspelt het meteorologisch instituut van Thailand dat er zich vandaag verspreidde zware regenval in de noordelijke, noordoostelijke en centrale regio’s van vandaag, inclusief Bangkok zal voordoen, dit als gevolg van een gematigde moesson die over het noorden en noordoosten heerst en een lagedrukgebied boven de noordkust van Vietnam hangt.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!