🎥 | Thaise parkmedewerkers hebben in het Khao Sam Roi Yot Nationaal Park een zeldzame, bedreigde bosgems gespot

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Liefhebbers van de natuur zullen blij zijn te horen dat medewerkers van het Khao Sam Roi Yot Nationaal Park, gelegen in de provincie Prachuap Khiri Khan, enkele dagen terug een bosgems gezien hebben.

Op videobeelden van Thaise media is te zien hoe het majestueuze wezen voorzichtig en gracieus de zeer steile, grillige randen van een berg beklimt en zich tegoed doet aan bladeren van bomen.

Gemsen zijn grote, geitachtige dieren met gebogen hoorns.  Ze staan ​​bekend als ongrijpbaar en erg lastig te spotten in het wild.  Dit maakt de waarneming nog spannender.

Khun Pongsathorn Promkhuntod, het hoofd van het park, zei dat de geme waarschijnlijk een mannetje was vanwege zijn grote omvang en witte vacht rond de nek en het lichaam, wat aangaf dat het een volwassen dier is.

Gemsen zijn inheems in Zuidoost-Azië en worden in landen als Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja aangetroffen. Ze kunnen kliffen en ruig terrein beklimmen, waardoor ze in bergachtige gebieden kunnen leven.

Helaas worden wilde gemsen bedreigd door verschillende krachten, waaronder verlies van leefgebied, jacht en stroperij.  In Thailand staat de soort op de lijst van bedreigde soorten, waarbij de populaties de afgelopen jaren snel afnemen.

De gems is een gereserveerd wild dier en een van de 15 soorten die worden vermeld in de Wildlife Reserve and Protection Act van 1992. De soort wordt ook vermeld als een dier van categorie 1 in de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES  ) overeenkomst.

Het Khao Sam Roi Yot Nationaal Park is een plek in Thailand waar de soort nog steeds te vinden is, overlevend in de ruige bergen en kliffen van het park.  Pongsathorn merkte op dat het park een habitat is voor veel gemsen vanwege het complexe en hoge kalkstenen berggebied dat geschikt is voor de habitat van de serow.  Het park heeft strikte maatregelen, zoals continue patrouilles, om te voorkomen dat er op allerlei soorten wilde dieren wordt gejaagd, vooral serows.

Het park ontving in februari van dit jaar de Green National Park Shield Award vanwege zijn inspanningen om de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van de regio te beschermen en tegelijkertijd duurzame toeristische praktijken te promoten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Hua Hin Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!