Politie heeft enkele buitenlandse personen in Pattaya gearresteerd wegens illegale binnenkomst in Thailand en overstay

PATTAYA:- Drie Chinezen en een Birmese staatsburger werden gisteren, 15 april, door de politie van Pattaya gearresteerd op verdenking van het illegaal binnenkomen van Thailand en het overschrijden van de toegestane verblijfsduur.

De vier personen werden opgepakt in een huis in het Takhian Tia-subdistrict van het Bang Lamung-district, Chonburi. Politieagenten en immigratiediensten deden een inval nadat uit een onderzoek bleek dat de bewoners van het huis naar verluidt Thailand waren binnengekomen zonder de juiste documenten te hebben.

De autoriteiten vonden drie Chinezen: Mr. Li Lili, 24, Mr.  Ma Liang, 25, Mrs. Tingting Wang, 56, en een Birmese arbeider, Mrs. Nan Yong, 20. De politie vertelde dat Mr. Ma en Mrs. Nan kon hun paspoorten niet tonen, terwijl Mrs. Tingting haar visum overschreed.  Mr. Li verbleef legaal in Thailand, maar zou later andere aanklachten krijgen, zoals hieronder te lezen  is.

De vier personen werden vervolgens voor juridische aanklachten naar een politiebureau gebracht. Na bestudering van het bewijs maakten de agenten bekend dat de Birmese arbeider Thailand illegaal was binnengekomen via een natuurlijk water in de provincie Trat. Zelf gaf ze later toe dat ze door Mr. Li was ingehuurd als dienstmeisje in het huis en een salaris ontving van 7,500 baht per maand. Ze werkte daar ongeveer drie maanden

Mr. Li werd beschuldigd van het inhuren van een illegale migrerende werknemer zonder werkvergunning. Mr. Ma en Mrs. Nan werden beschuldigd van smokkel naar het land. En Mrs. Tingting werd beschuldigd van het overschrijden van haar visum voor 24 dagen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!