šŸŽ„ | Thaise advocaat ontkent dat zijn Duitse cliĆ«nt steekpenningen heeft betaald om de aanklachten voor kindermisbruik in Pattaya te ontlopen

PATTAYA:- Een Thaise advocaat heeft de beschuldigingen ontkend dat een Duitse expat die in Pattaya werd gearresteerd op beschuldiging van seksueel misbruik van kinderen steekpenningen van 1 miljoen baht had betaald om uit Thailand te ontsnappen.

De beschuldigingen kwamen voor het eerst naar voren in een Duitse documentaire die op 2 november 2023 op YouTube werd gepubliceerd. De Duitse media verklaarden dat de Duitse expat, geĆÆdentificeerd als Herr Jens Kirch, sie steekpenningen aan de Thaise politie had betaald om het land te ontvluchten.

Herr Jens, een 55-jarige Duitse staatsburger, werd in september vorig jaar na een politieonderzoek naar een vermeende prostitutiering die actief is in de nachtclub Cobra Beer Bar gearresteerd.

Jens werd beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen; hij werd echter later op 26 september 2022 op borgtocht vrijgelaten, voordat hij Thailand verliet naar zijn thuisland. In een daaropvolgend interview met Duitse media beweerde hij dat hij steekpenningen van Ć©Ć©n miljoen baht aan Thaise functionarissen moest betalen om zijn vertrek te vergemakkelijken.

De beschuldigingen haalden snel de krantenkoppen in Thailand, wat de Koninklijke Thaise Politie ertoe aanzette een serieus onderzoek naar het incident te starten. Khun Parinya Promsak, destijds de advocaat van Herr Jens, kwam ook naar buiten om opheldering te geven over de andere kant van het verhaal.

Volgens het verhaal van Khun Parinya mocht Herr Jens inderdaad Thailand verlaten, maar zou hij op 14 november 2022 terugkeren om terecht te staan.

Advocaat Parinya zei dat de Jens toestemming kreeg om het land te verlaten omdat hij beweerde dat hij naar Duitsland moest terugkeren om een ā€‹ā€‹zakelijke bijeenkomst met zijn partners bij te wonen om zijn identiteit te verifiĆ«ren, omdat zijn buitenlandse bankrekeningen waren bevroren.

De advocaat verklaarde verder dat het geld dat in de Duitse media werd genoemd feitelijk werd gebruikt om de juridische kosten van Herr Jens te betalen, en voegde eraan toe dat de hJens een borgsom van 500,000 baht aan de rechtbank betaalde, en dat het resterende geld werd gebruikt om de juridische kosten te dekken.

Een andere reden waarom de Duitse verdachte het land mocht verlaten, was omdat hij in Thailand woonde en een Thaise vrouw had. Hij exploiteerde ook een bedrijf in het land, aldus de advocaat.

Advocaat Parinya benadrukte dat de valse beschuldigingen van Jens grote schade toebrachten aan Thailand en zijn wetshandhavingsfunctionarissen.

Ondertussen hadden de Thaise autoriteiten de nachtclub Cobra Beer Bar, waar de vermeende prostitutiering opereerde, sinds 2022 gesloten.

De zaak is prominent aanwezig geweest in veel Thaise media en heeft tot heftige discussies geleid, ondanks dat de zaak al meer dan een jaar oud is.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!