🎥 | Stoomtrein fanaten opgelet, het is superleuk om met de boemeltrein naar Nakhon Pathom te rijden

BANGKOK:- De Thaise staatsspoorwegen, de SRT, heeft aangekondigd dat er treinkaartjes voor de stoomtreinreis van Bangkok naar Nakhon Pathom op zaterdag 3 juni 2023 nu te koop zijn. Deze is een nationale feestdag ter ere van de verjaardag van Hare Majesteit Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana.

De Pacific-stoomlocomotieven nr. 824 , 850 en de 5615, die kort na de Tweede Wereldoorlog door het Japanse bedrijf Nippon Sharyo Co. werden gebouwd, worden op deze dag ingezet. 

De trein verlaat het treinstation van Hua Lamphong om 08:10 uur en arriveert rond 10:10 uur op het treinstation van Nakhon Pathom. 

Dd passagiers hebben vervolgens zes uur de tijd om de toeristische attracties te verkennen voordat de trein van 16.30 uur naar Bangkok terugkeert.

Onderweg wordt er gestopt bij de stations van Salaya, Bang Bamru, Bang Sue Junction en Sam Sen om passagiers op te halen en af ​​te zetten. 

De treinkaartjes voor het stoomtreinavontuur kosten 299 baht voor standaard coupé en 1.999 baht voor coupés met airconditioning, inclusief snacks en drinkwater.

Degenen die deze dag niet in de gelegenheid zijn om op deze dag in de trein te stappen, krijgen dit jaar nog vier herkansingen, namelijk op:

  • 28 juli (verjaardag van koning Maha Vajiralongkorn): naar Ayutthaya.
  • 12 augustus (verjaardag van koningin-moeder Sirikit): naar Chachoengsao. 
  • 23 oktober (verjaardag van de dood van koning Chulalongkorn) naar Ayutthaya. 
  • 5 december (geboortedag van koning Bhumibol): naar Chachoengsao.

De treinkaartjes zijn verkrijgbaar bij alle landelijke treinstations en online bij dticket

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!